Home TravelAmsterdam Hotspot: De Bolhoed
Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Hotspot: De Bolhoed

4 januari 2015

Tja, de Bolhoed. Iedereen die mij een beetje kent, kent de Bolhoed inmiddels ook. Vraag mij waar je het lekkerste, grootste en meest verse bord groenten kan krijgen en ik zal in elke situatie de Bolhoed uitkramen. Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe vaak ik geweest ben, maar ik kan wel zeggen dat ik aardig weet waar ik het over heb:)

De Bolhoed

Aan de Prinsengracht vind je de Bolhoed. Hier eet je sowieso vegetarisch, al dan niet 100% plantaardig. Ja echt hééérlijk eten. Alles is vers en je moet geen haast hebben, want het duurt doorgaans even voordat het eten er is.

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Maar dan heb je ook wel wat. Am I right? 😉

De Bolhoed is niet groot, er staan zo’n 7 a 8 tafels. De sfeer is knus en er loopt een kat door het restaurant (Ja Rob Geus jij blijft hier weg). Een rommelige, hippie-achtig huiskamer-restaurant, zo zou ik het beschrijven. Niet een spot waar je netjes en opgetut naar binnen hoeft, maar gewoon lekker in je kloffie op zondag hier je vitamientjes kan halen. De inrichting is kleurrijk en de bediening is eigenzinnig.

Ik heb veel (vegan) gerechten van de menu-kaart geprobeerd, maar er blijft telkens één favoriet hangen; de ‘salade van de dag’. Ja het klinkt saai, maar het is echt heeeerlijk. Een bord vol met groenten wat elke keer weer anders is. Zie hieronder mijn bord met allemaal groenten, tofu, couscous, bietjes, bonen en salade met sprouts. Het rechter bord is van mijn vriend die altijd de quiche (vega) neemt, die ook zeker aan te raden is (voor vegetariërs).

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Een andere salade van de dag; zie je ? Dit verveelt echt nooit.

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Nu ik naar deze foto’s kijk, heb ik zóveel zin om weer te gaan. Ze hebben overigens ook lekkere sapjes en bio wijnen.

De Bolhoed is gewoon eigenlijk mijn favoriete restaurant. (zit hardop te zuchten..) 

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Oke, over naar de taartjes. En vitrine vol met vegan, maar ook suikervrije en glutenvrije desserts. Tja, dan heb je mij al. Die Choco taart links achter is één van mijn favoriete; met banaan gemaakt en een knapperige korstje. Een brownie rechts en een rauwe choco taart links. What’s not to love? Het énige nadeel? Je bent zo vol na je salade boordevol groenten dat je eigenlijk met moeite zo’n goddelijk taartje naar binnen kan werken. Maar je gaat door en je wílt gewoon zo’n heerlijk taartje dus dan doe je dat gewoon. En dan rol je als een propje in je kloffie weer naar huis. Voldaan voor de rest van de dag.

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

 

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Oja en een vegan Chocolade-Bramentaart.

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Een #latergram van een vegan choco pecan taartje. Ik kon het niet laten.

En een suikervrije vegan (JA VEGAN) cheesecake. Vrij zeldzaam, aangezien cheesecakes altijd met gelatine worden gemaakt. Lekker dat ie was! Oke, ik denk dat het duidelijk is waar en hoe mijn liefde voor vegan eten ontstaan is.

Zin in lekker, vers en vegan eten in een ietwat alto-rommelig restaurant? Dan is de Bolhoed de perfecte spot. Wanneer je zin hebt in een goede sfeer en een uiterst perfect schoon restaurant, kan je beter een ergens anders heen gaan. Reserveer even als je in het weekend gaat eten, kan nogal druk zijn.

En oja, klein detail: je kon kan hier nooit pinnen. Nou heb ik van betrouwbare bronnen gehoord dat je nu dus wel kan pinnen (WOEHOE). Ik ben nog niet in het nieuwe jaar langs geweest dus als ik iets weet over de nieuwe pinautomaat, zal ik dit zeker met jullie delen.

De Bolhoed, Prinsengracht 62, Tel; 020 626 1803

En ik vind het altijd leuk om te weten als je hier geweest bent. Hebben jullie favoriete plekjes voor jullie sunday comfy food? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs,

Lisa

Hotspot: De Bolhoed - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

7 berichten

brugesvegan 20 februari 2015 at 10:16

wij zijn er ook een keertje geweest. was heel leuk om buiten op het terrasje te kunnen zitten!

Antwoorden
Lisagoesvegan 20 februari 2015 at 19:05

Wat leuk zeg! Ja op het terras is ook heerlijk (weinig tafeltjes, maar ach) perfect voor in de zomer! Liefs,

Antwoorden
VLOG #2 - Chocolade, de Bolhoed & Lush 25 juni 2015 at 11:28

[…] chocola te proeven, niet? En ben je benieuwd naar de Bolhoed waar wij vaker zitten? Ik heb hier eerder een lange uitgebreide blogpost over […]

Antwoorden
pam hermelink 30 juni 2015 at 22:51

Heb er via dit artikel vandaag gegeten! Ik vroeg me alleen af of het klopt dat ze chocoladetaart rauw is? Mij werd vertelt dat deze wel glutenvrij en suikervrij waar maar dat ze toplaag van pure chocolade ahornsiroop en nog wat gemaakt was? Weet jij daar wat meer van? Ik vond hem erg lekker en zou graag willen weten wat er in zat en hoe hij gemaakt is!

Antwoorden
Lisagoesvegan 30 juni 2015 at 23:21

Wat keuk Pam! Ja de bolhoed is heerlijk he:) ze hebben elke dag andere taarten dus er is niet 1 pure chocolade taart! Je kan het altijd vragen aan de bediening waarvan ze gemaakt zijn! Ik doe dat altijd haha 😉 Liefs, Lisa

Antwoorden
10 food confessions - Lisa goes Vegan 29 september 2015 at 09:53

[…] en ik zijn onderdeel van het meubilair in ons lievelings-oubollig restaurant de Bolhoed. De bediening is best traag (wel vriendelijk) en er loopt een kat rond, maar stiekem eten wij hier […]

Antwoorden
Vegan restaurants in Amsterdam - Lisa goes Vegan 28 juni 2017 at 21:20

[…] 60-62 | Openingstijden: zo-vr: 12:00 – 21:30 / za: 11:00 – 21:30 | Lees hier meer over deze […]

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.