Home TravelApeldoorn Hotspot de Boer’nkinkel op de Veluwe
Hotspot: de Boer'nkinkel (Veluwe) - Lisa goes Vegan

Hotspot de Boer’nkinkel op de Veluwe

14 oktober 2017

Zin in een boswandeling met prachtig kleurenpalet en vervolgens te genieten van een lekker vegan broodje? Dat kan bij deze leuk plek hotspot de Boer’nkinkel op de Veluwe (in Hoenderloo).

Hotspot de Boer’nkinkel op de Veluwe

Op loopafstand van een van mijn (Adriana) favoriete plekken in Nederland, het Nationale Park de Hoge Veluwe, ligt een heel leuke herberg, waar ik, als vegan, al twee keer een echt feestje op mijn bord heb gekregen.

Nu de bronstijd van de herten in volle gang is en de bladeren langzaam maar zeker een prachtig kleurenpalet beginnen aan te nemen is het ontzettend leuk om zelf ook de bossen in te trekken. Dé plek waar je herten op afstand en in volle glorie kunt bewonderen is de Hoge Veluwe (in de buurt van Apeldoorn, 15 minuten met de auto).

De Hoge Veluwe is een prachtig park met variërende landschappen, zoals loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzand landschappen. Al deze landschappen huisvesten talloze dieren, waarvan de edelherten, moeflons en wilde zwijnen toch wel mijn hoogtepunten waren.

Het park kun je te voet bezoeken, maar je kunt ook gebruik maken van de gratis witte fietsen en heerlijk door de landschappen fietsen. Tip: wil je groot wild spotten? Ga dan vooral tegen sluittijd even naar het Bosje van Staf of een van de andere bekende plekken in het park en neem een verrekijker mee. Gegarandeerd succes.

Herberg de Boer’nkinkel

Op loopafstand van het park ligt een heerlijke plek om te lunchen, te dineren (en eventueel te overnachten). Omdat ik (Adriana) als kind praktisch in het park ben opgegroeid, kende ik uiteraard al redelijk wat restaurants, zoals die er in het park zit. Tijd dus voor iets nieuws. Laatst ontdekte ik de leuke hotspot Herberg de Boer’nkinkel en werd aangenaam verrast toen ik aangaf dat ik vegan was. Op de kaart staat namelijk alleen een vegetarische optie, maar ik nam de tips van Lisa mee en gaf aan wat ik wel eet en waar ik zin in had. Ik kreeg vervolgens een heerlijk brood met gegrilde groente en prachtige toefjes hummus,

Een paar weken terug was ik er weer en ditmaal, na te hebben verteld wat ik de vorige keer had gekregen (want wat was dat LEKKER), kreeg ik het rechter plaatje hieronder lunch: brood met wat couscous, falafel, gegrilde groente en hummus. Klinkt vreemd misschien, maar het was echt heerlijk. En, zoals wel vaker, waren de non-vegan familieleden van mij redelijk jaloers.

Hotspot: de Boer'nkinkel (Veluwe) - Lisa goes VeganHerberg

Meer zin om alleen wat te drinken? Goed nieuws: ze hebben soya melk voor een heerlijke koffie, chai lattes (met echte chai thee en niet van die zoete poeders), verse munt thee (met munt uit eigen tuin), en verschillende soorten fris van Fritz zoals Fritz-spritz Rabarber. Zoals de naam al aangeeft, kun je ook overnachten bij Herberg de Boer’nkinkel. En ik weet wel zeker dat als je aangeeft dat je plantaardig eet je ook geweldige opties gaat krijgen voor ontbijt (of, als je groot wil uitpakken, voor hun 3-gangen diner).Hotspot: de Boer'nkinkel (Veluwe) - Lisa goes VeganHotspot: de Boer'nkinkel (Veluwe) - Lisa goes Vegan

Ben jij al een keer op de Hoge Veluwe geweest? Of ga je deze hotspot uitproberen? Laat het me weten via via FacebookInstagram of Youtube.; vind ik leuk!

Liefs.

Adres: Herberg de Boer’nkinkel, A Middenweg 7, Hoenderloo

P.S. Ga je binnenkort een dagje naar Amsterdam en ben je nog op zoek naar een leuke plek om te lunchen? Check dan vooral deze lijst met vegan restaurants, zoals  de Vegan Junk Food Bar te vinden is. 

Gerelateerde posts

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.