Homemade Salted Caramel

Homemade Salted Caramel

Morning! Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Nog enorm veel eten over? Of alles netjes opgegaan? Wij hadden nog een bakje healthy salted karamel over van onze Kerst taart van gisteren. Het is zó ongelofelijk lekker en zo lekker te maken dat ik dit gewoon met jullie móet delen.

Traditionele karamel is volgens mij niet eens zo makkelijk te maken. Ik zou het niet weten want ik heb het eerlijk gezegd nooit gemaakt. Wat ik wél weet is dat er een enorm makkelijke, lekkere en healthy variant bestaat van karamel. Ja mega makkelijk. Kijk maar:

Homemade Healthy Salted Caramel - Lisa goes VeganHomemade Salted Caramel

Ingrediënten

  • 16 dadels
  • 1 kopje water
  • merg van 1/4 vanille stokje
  • 1/2 theelepel himalaya zout

Methode

  1. Ontpit de dadels en voeg deze samen met het water en het merg van vanille-stokje in je keukenmachine en laat dit voor ongeveer 3-4 minuten draaien totdat er geen stukjes meer te zien zijn en er een gladde saus ontstaat. Voeg het zout (naar eigen smaak) toe en mix door.

Haha that’s it. En dan aan jou de taak om te bedenken wat je erin gaat dippen. Of waar je karamel in gaat doen (denk aan door je smoothie, havermout of fruitcompote) Ik doopte gisteren wat zure goudreinette appels in de zoete karamel en oh mijn god! Een heerlijke verantwoorde maar toch snack die verzadigd.

Je kan de karamel ook gebruiken als taartvulling door hem te mixen met zure frambozen, appels of peren. Of als topping op je bananenbrood, of als topping op je broodje, of gewoon als laag bovenop je chocoladestukjes, of gewoon zo met je lepel uit het potje of als smeersel tussen je dadel (DATE ON DATE)

Precies, the sky is the limit. So easy en zoveel gezonder!

Hebben jullie het wel eens geprobeerd? Let me know hoe jij deze karamel het liefste eet.

Liefs,

Lisa

Hier gebruikten Sanne en ik de karamel als vulling voor onze Raw Vegan Apple Pie tijdens onze Veggie Xmas Workshop! 

Homemade Healthy Salted Caramel - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie