Skip to content

02 mrt 2017 Golden milk havermout met sinaasappel

Ik ben geen havermout trutje, maar soms speel ik er wel één. Vandaag met deze Golden Milk havermout. Sinds Sri Lanka ben ik een beetje gek op kurkuma geworden en gooi ik het dus overal doorheen. Als ik op een gegeven moment geel zie, dan weten jullie waarvan.

Golden milk havermout met sinaasappel - Lisa goes Vegan

Nee het is geen dikke curry soep met wat fruit erop. De foto hierboven is mega lekkere en gezonde Golden Milk havermout. Sinds Sri Lanka heb ik kurkuma ontdekt. Kurkuma wordt al daar al eeuwelang gebruikt als geneeskrachtig middel. Kurkuma bevat de werkzame stof curcumine, die een ontstekingsremmende werking zou hebben. Om de opname van curcumine te verhogen, kun je het beste kurkuma combineren met wat zwarte peper!

Wat is golden milk precies?

Golden milk (oftewel kurkuma latte) is een warm drankje, gebaseerd op een traditioneel Ayurvedisch recept – van plantaardige melk en een heerlijke specerijen mix of paste van (gemalen) kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper en nog meer specerijen. Je kunt verschillende verhoudingen aanhouden, afhankelijk van hoe die hard kurkuma-fan je bent. Ik houd de volgende verhouding aan:

 • 1 tl kurkumapoeder
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl gemalen zwarte peper
 • 1/2 tl kardemompoeder
 • eventueel 1/4 tl vanille poeder

Normaal warm ik wat plantaardige melk op en meng ik dit met deze golden milk spice mix. Nu had ik het geniale idee om mijn havermout erin te koken. En zo ontstond dit heerlijke golden milk havermoutje met sinaasappel.

Golden milk havermout met sinaasappel

Ingrediënten

 • 300 ml plantaardige melk (ik gebruik rijst-kokosmelk)
 • 60 gram havermout
 • 1 el golden milk spice mix (zelfgemaakt van de specerijen hierboven beschreven of deze van Superfoodies bijvoorbeeld)
 • 1 sinaasappel en schil
 • handje rozijnen
 • snufje kaneel
 • evt. 1 tl ahornsiroop

Methode

 1. Breng in een pannetje de plantaardige melk zachtjes aan de kook. Voeg de havermout toe, en Golden milk kruiden toe en roer goed door en laat dit even een paar minuten inkoken zodat de havermout dik wordt.
 2. Was de sinaasappel goed en rasp wat van de schil van de sinaasappel door de havermout.
 3. Snijd de sinaasappel in partjes. Doe de gekookte havermout in een mooie bowl en top met de sinaasappel, rozijntjes en een snuf kaneel! Giet er eventueel nog 1 tl ahornsiroop overheen en

ENJOY! Ben jij fan van kurkuma? En waar gebruik jij kurkuma allemaal in? Heb je deze wortelcurry met kurkuma al geprobeerd? Wist je dat je ook kurkuma op je gezicht kan smeren? yes, for real. 

Let me know als jij deze havermout gaat maken via Facebook, Instagram of Youtube! Ik kan niet wachteeeen dat jullie het gaan proberen!

Liefs,
Lisa

Heb je een beetje genoeg gehad van havermout? No worries! In mijn boek staan nog veel meer gemakkelijke, lekkere, en gezonde recepten voor het ontbijt. Staat mijn boek nog niet op jouw plank? Bestel hem dan hier ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *