Home ReceptenOntbijt Golden milk havermout met sinaasappel

Golden milk havermout met sinaasappel

2 maart 2017

Ik ben geen havermout trutje, maar soms speel ik er wel één. Vandaag met deze Golden Milk havermout. Sinds Sri Lanka ben ik een beetje gek op kurkuma geworden en gooi ik het dus overal doorheen. Als ik op een gegeven moment geel zie, dan weten jullie waarvan.

Golden milk havermout met sinaasappel - Lisa goes Vegan

Nee het is geen dikke curry soep met wat fruit erop. De foto hierboven is mega lekkere en gezonde Golden Milk havermout. Sinds Sri Lanka heb ik kurkuma ontdekt. Kurkuma wordt al daar al eeuwelang gebruikt als geneeskrachtig middel. Kurkuma bevat de werkzame stof curcumine, die een ontstekingsremmende werking zou hebben. Om de opname van curcumine te verhogen, kun je het beste kurkuma combineren met wat zwarte peper!

Wat is golden milk precies?

Golden milk (oftewel kurkuma latte) is een warm drankje, gebaseerd op een traditioneel Ayurvedisch recept – van plantaardige melk en een heerlijke specerijen mix of paste van (gemalen) kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper en nog meer specerijen. Je kunt verschillende verhoudingen aanhouden, afhankelijk van hoe die hard kurkuma-fan je bent. Ik houd de volgende verhouding aan:

 • 1 tl kurkumapoeder
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl gemalen zwarte peper
 • 1/2 tl kardemompoeder
 • eventueel 1/4 tl vanille poeder

Normaal warm ik wat plantaardige melk op en meng ik dit met deze golden milk spice mix. Nu had ik het geniale idee om mijn havermout erin te koken. En zo ontstond dit heerlijke golden milk havermoutje met sinaasappel.

Golden milk havermout met sinaasappel

Ingrediënten

 • 300 ml plantaardige melk (ik gebruik rijst-kokosmelk)
 • 60 gram havermout
 • 1 el golden milk spice mix (zelfgemaakt van de specerijen hierboven beschreven of deze van Superfoodies bijvoorbeeld)
 • 1 sinaasappel en schil
 • handje rozijnen
 • snufje kaneel
 • evt. 1 tl ahornsiroop

Methode

 1. Breng in een pannetje de plantaardige melk zachtjes aan de kook. Voeg de havermout toe, en Golden milk kruiden toe en roer goed door en laat dit even een paar minuten inkoken zodat de havermout dik wordt.
 2. Was de sinaasappel goed en rasp wat van de schil van de sinaasappel door de havermout.
 3. Snijd de sinaasappel in partjes. Doe de gekookte havermout in een mooie bowl en top met de sinaasappel, rozijntjes en een snuf kaneel! Giet er eventueel nog 1 tl ahornsiroop overheen en

ENJOY! Ben jij fan van kurkuma? En waar gebruik jij kurkuma allemaal in? Heb je deze wortelcurry met kurkuma al geprobeerd? Wist je dat je ook kurkuma op je gezicht kan smeren? yes, for real. 

Let me know als jij deze havermout gaat maken via Facebook, Instagram of Youtube! Ik kan niet wachteeeen dat jullie het gaan proberen!

Liefs,
Lisa

Heb je een beetje genoeg gehad van havermout? No worries! In mijn boek staan nog veel meer gemakkelijke, lekkere, en gezonde recepten voor het ontbijt. Staat mijn boek nog niet op jouw plank? Bestel hem dan hier ! 

Gerelateerde posts

12 berichten

Naduah 2 maart 2017 at 10:06

oh wow! Wat geweldig dit! 🙂 Ik word er helemaal blij van! Dit wordt morgen mijn ontbijtje, dankjewel!

Antwoorden
Lisa 25 april 2017 at 13:42

Hihi, super leuk om te horen!! Geniet ervan! X

Antwoorden
Karlijn 2 maart 2017 at 10:42

Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook gek op kurkuma, dus dit ga ik volgende week sowieso proberen 🙂

Antwoorden
Lisa 25 april 2017 at 13:42

Hoop dat je het lekker vond!! X

Antwoorden
SdK 4 maart 2017 at 16:06

Vandaag als lunch gegeten (’s ochtends drinken we altijd een goed gevulde groene smoothie) met mijn kleine kids, we vonden het heel erg lekker!!!
Dit gaan we voortaan elk weekend eten.

Ik heb alleen geen sinaasappelschil erin gedaan omdat ik niet biol. sinaasappels gebruikte, verder precies het recept gevolgd met alles erop en eraan.
Dank je wel voor weer een heerlijk recept!

Antwoorden
Lisagoesvegan 5 maart 2017 at 10:12

Graag gedaan! Zo lekker 🙂 Liefs X

Antwoorden
Brenda 7 maart 2017 at 21:36

Wow Lisa, wat ziet dat er super origineel uit! En de kurkuma spice mix klinkt in ieder geval als een heel goede combi. Ik ga het morgen proberen in een curry of havermout of als drankje.. ligt eraan wat m’n koelkast me biedt 😉
xx

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 maart 2017 at 10:26

Thanks lieve Bren 🙂 Ja is zoooo lekker haha ik eet het nu bijna elke dag 🙂

Antwoorden
Emma 15 september 2017 at 08:45

Wow! Toen ik dit net aan het maken was, dacht ik nog ‘hm, dit gooi ik normaal in mijn curry. Ik ben heel benieuwd.’ Maar dit gaat zeker mijn ontbijtje de komende winter worden. Heerlijk!

Antwoorden
Lisa 18 september 2017 at 10:22

Super leuk om te horen, Emma. Liefs x

Antwoorden
Remko The Healthy Chef 24 september 2017 at 21:15

Deze is echt niet normaal lekker en een groot succes in Ibiza. Hij staat nu vast op mijn menu X

Antwoorden
Lisa 25 september 2017 at 10:25

Mis het! X

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.