Skip to content

08 aug 2018 Geroosterde bloemkool met citroen, tahin & granaatappel

Deze geroosterde bloemkoolroosjes met citroen, tahin & granaatappel zijn heerlijk. Vandaag deel ik het recept en leg ik jullie uit waarom ik de Airfryer graag gebruik. Daarnaast mag ik ook een Airfryer aan één van jullie cadeau doen!

Voor de mensen die mij op IG stories volgen, jullie weten het: ik ben fan van de Philips Airfryer. Op kantoor lunchen wij meestal warm (ook met deze hittegolf) en maken wij er graag gebruik van! De XXL is groot genoeg om voor 10 mensen te koken. Ik kreeg ontzettend veel vragen over hoe ik hem gebruik en wat ik er precies van vind, dus vandaag vertel ik je er iets meer over.

Beeld Geroosterde bloemkool met tahin & granaatappel

Wat is de Airfryer?

De Airfryer is eigenlijk een hetelucht ‘friteuse’ Deze heteluchtfriteuse kun je zien als een combinatie van een oven, barbecue en een frituur.

Voordelen? Je hoeft weinig olie te gebruiken waardoor bijv. groenten heel knapperig worden. Hij is makkelijk te verplaatsen en de onderdelen zijn handig schoon te maken (kunnen ook in de vaatwasser) En oja, binnen een paar minuten is ie warm, dus ideaal als je niet veel tijd hebt.

Nadelen? Ik kan er eigenlijk niet veel bedenken, anders dan dat het misschien een groot ding is in je keuken en dat je er wel ruimte voor moet hebben.

Wat kan je er allemaal mee maken?

De Airfryer gebruik ik zelf niet als gezonde optie voor frituren (want ik frituur eigenlijk nooit) maar ik zie het meer als  snelle oven. Je kunt er ontzettend veel verschillende dingen in klaarmaken. Denk aan de welbekende zoete aardappel frietjes met kaneel, maar ook voor het krijgen van knapperige bloemkoolroosjes met Marrokaanse kruiden, broccoli met sojasaus, wortel-linzen burgers, tempeh met ketjap manis of kikkererwten met chilivlokken en komijn of verschillende vega snacks. Je kunt zelfs noten erin roosteren!

Maar wie zegt dat je de Airfryer alleen voor hartige gerechten kunt gebruiken? Je kunt ook prima een brownie of taart erin maken. Of wat dacht je van havermout in een ovenschaaltje bakken? Volgende week ga ik muffins maken, ik ben dus heel benieuwd! Je kunt overigens ook eten ontdooien, omdat het je de Airfryer ook op 40 graden kan instellen.

Kortom, keuze genoeg! Vandaag deel ik het recept voor knapperige bloemkoolroosjes met Marrokaanse kruiden, tahin, granaatappel en citroen.

Geroosterde bloemkool met tahin en granaatappel - Lisa goes Vegan

Geroosterde bloemkool met citroen, tahin & granaatappel

Ik gebruik de Philips Avance Collection Airfryer XXL

Ingrediënten

 • 1 grote bloemkool
 • 1 granaatappel/1 bakje granaatappelpitjes
 • 1-2 el ras el hanout kruiden
 • 1 tl paprika poeder
 • 2 el olie
 • 1 citroen (sap & schil)
 • 5 el vloeibare tahin
 • peper & zout
 • evt. (zwart) sesamzaad

Methode

 1. Verwarm de Airfryer (of oven) voor op 180 °C.
 2. Was en snijd de bloemkool in roosjes van middelgroot formaat.
 3. Meng de olie, ras el hanout kruiden, peper en zout in een grote bak. Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel alles goed door. Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven voor 15 minuten totdat ze goudbruin en knapperig worden.
 4. Maak ondertussen de granaatappel schoon door de pitjes op te vangen.
 5. Pak een diep bord en serveer de geroosterde bloemkool met wat tahin, granaatappelpitjes en sesamzaad. Garneer met de schil en sap van 1 citroen.

Eet smakelijk! Serveer de roosjes bij een simpele salade en wat zoete aardappel frietjes. 

Airfryer winactie {gesloten}

Ben je nieuwsgierig naar de Airfryer? Lees hier meer over hoe je de Airfryer precies gebruikt. En ik heb een verrassing: ik mag een Airfryer aan 1 van jullie cadeau doen! 

Hoe maak je kans? 

 • Laat mij onder dit artikel en/of via Instagram weten waarom jij de Airfryer in huis wilt hebben en welk gerecht je met de Airfryer wilt gaan maken.

*De winnaar is bekend; Jana Jonckheere, jij bent de gelukkige winnaar! Kun jij mij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com? 

Heel veel succes en laat mij weten wat jouw lievelingsgerecht uit de Airfryer is! En laat mij vooral weten via social media als je dit gerecht hebt gemaakt!

Liefs, Lisa

Beeld Bloemkool roosjes met tahin & granaatappel - Lisa goes Vegan

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips. Lees hier mijn disclaimer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *