Home Recepten Mijn top 5 favoriete vegan snacks
Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan

Mijn top 5 favoriete vegan snacks

17 april 2015

Sinds ik plantaardig eet, lijkt het soms alsof ik meer eet dan daarvoor. Plantaardig eten is voor mij licht eten en niet drie grote, zware maaltijden op een dag die lang duren voordat ze verteerd zijn. Het liefst eet ik kleine(re) porties verspreid over 6/5 tijdstippen op de dag. Dus dat betekent dat ik veel SNACK, ja ik ben gek op snacken.

Mijn top 5 favoriete vegan snacks

1. Dadels – Dit kon niet anders, en er is veel nodig om deze van zijn troon te stoten. Ik ben een zoetekauw in hart en nieren, dadels zijn dus gewoon mijn ultieme snack. Met pindakaas, chocola, walnoten, kaneel, sesampasta, fruit alles erop en eraan; heerlijk! Mijn favoriete dadels zijn die Yogi & Yousef (deze zijn lekker karamelachtig) en die van de Albert Heijn (de medjool dadels).

Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan

2. Koolrabi – Ja thanks mam, die mij een heerlijk bordje met gesneden koolrabi voorschotelde laatst. Wow, dit is lekker? Met hummus, guacamole en zongedroogde tomaten! Je schilt de koolrabi gewoon en snijdt er reepjes met dikte van 1 cm van! Smullen!

Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan11164692_10152726786186283_4387806000959274414_o

3. Noten – Ja ik kan bergen noten op, erg he? Kaas kan mij gestolen worden maar noten die ik kan denk ik moeilijk een dag laten liggen. Mijn favoriet zijn pecannoten, walnoten en cashews. Oh en macadamia’s haha, kijk daar ga ik al. Ik haal mijn noten op de Albert Cuyp bij Jan Gotje samen met ongezoete cranberries. Ook haal ik vaak bij de Lidl noten, die zijn rauw en best goedkoop voor een grote zak.

Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan

4. Speltwafels – Rijstwafels ben ik niet zo gek op, maar speltwafels vind ik echt top. Ik eet ze vaak als lunch of tussendoor met verschillende toppings zoals: avocado & komkommer, hummus & tomaat, pindakaas & banaan of met deze spread.

Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes VeganMijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan5. Fruit – Ja hoe saai het ook klinkt, ik vind vers fruit nog altijd heerlijk om tussendoor te eten. Na mijn ontbijt eet ik ’s ochtends vaak nog een appel, banaan of ander ‘hand’ fruit.

Appel met kaneel of appel met homemade salted caramel (ja dit is zo lekker als het klinkt).

Mijn top 5 favoriete vegan snacks - Lisa goes Vegan

Wat zijn jullie favoriete snacks? En welke nemen jullie het liefste mee? Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Liefs, Lisa

Gerelateerde posts

7 berichten

Ema Jones 17 april 2015 at 09:29

I would love coating this snack with maple syrup.

Antwoorden
Lisagoesvegan 17 april 2015 at 10:16

Yum! Which snack would you cover with maple syrup? The apple?

Antwoorden
Rauw Amsterdam (@TonAmsterdam1) 17 april 2015 at 15:07

Hoi, welke noten haal je precies bij LIDL?

Zelf ben ik ook gek op dadels. Maar ook LoveShock, noten en gedroogde ananas.

Antwoorden
Lisagoesvegan 17 april 2015 at 17:24

Gedroogde ananas klinkt heel lekker! Ik haal eigenlijk walnoten, cashewnoten, paranoten en pecannoten bij de lidl (de ongebrande en ongezouten variant) en als ik op de markt ben haal ik daar mijn macadamia’s. LoveShock ben ik ook zo fan van!

Antwoorden
De Veganosaurus 27 april 2015 at 21:39

Meteen zin in die nootjes haha!

Antwoorden
8 tips om vaker plantaardig te eten - Lisa goes Vegan 4 januari 2016 at 18:56

[…] zorg dan dat je dit niet in huis hebt. Zorg dat je in geval van nood (als je dus zin hebt in iets lekkers te snacken) een bakje dadels met amandelpasta en geschaafde chocola, noten, gedroogd fruit, chocola of gewoon […]

Antwoorden
8x gezond gemaksvoedsel - Lisa goes Vegan 10 januari 2017 at 17:40

[…] aan dadels, rozijntjes, abrikozen, vijgen en pruimen. Ideaal voor als snack of als zoetmaker in […]

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.