Home ReceptenDessert Easy vegan brownies

Easy vegan brownies

12 maart 2017

Ik weet het. Ik heb al 3 of 4 brownie recepten op mijn website staan, maar je kan nooit genoeg brownie recepten hebben he? En omdat ik weer eens een videorecept wilde opnemen, dacht ik: laat ik deze 2 opties combineren. Resultaat?! Een easy vegan brownie recept op video!

Vegan brownies met amandelen

Easy vegan brownies - Lisa goes VeganEasy vegan brownies - Lisa goes Vegan

Check hieronder het videorecept van de easy vegan brownies 

Ik houd van niet allerlei gekke ingrediënten die je dan 1 keer nodig hebt en vervolgens niet meer gebruikt. Dat is zo ZONDE! Je kunt gelukkig ook hele lekkere brownies maken met een paar simpele basis-ingrediënten.  De lekkerste brownies maak je gewoon met havermout/meel, cacaopoeder, dadels en plantaardige melk. Vandaag dus easy vegan brownies die je zo gek (lees: lekker) kan maken als je zelf wil. Denk aan chilipeper, kokosrasp, lavendel, noten of extra pure chocolade brokken.

Easy vegan brownies

Ingrediëntenvoor 10 stukken

 • 400 gram zoete aardappel
 • 350 gram dadels, ontpit
 • 180 gram havermeel (gemalen havermout)
 • 1 tl bakpoeder
 • 45 ml plantaardige melk
 • 80 gram cacaopoeder
 • 2 el ahornsiroop, naar smaak
 • Optioneel: 50 gram pure chocolade, 2 el kokosrasp, 1 tl chilipeper of handje noten, ik gebruikte amandelen

Methode

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Was en schil de zoete aardappel en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze in 7-10 minuten zacht en gaar.
 3. Vermaal de havermout in een blender of keukenmachine tot fijn havermeel. Doe in een bak en voeg het snufje zout en bakpoeder toe.
 4. Vermaal de gekookte zoete aardappelblokjes samen met de ontpitte dadels, plantaardige melk en cacaopoeder in een blender of keukenmachine tot een gladde chocolademassa.
 5. Voeg deze chocolade massa toe aan de kom met droge ingrediënten en mix goed. Proef het beslag en voeg naar smaak nog extra ahornsiroop toe. Bedenk dat de zoetheid naar beneden gaat als je de brownies gaat bakken, dus hij moet vrij zoet zijn. 
 6. Voeg eventueel pure chocolade, kokosrasp, chilipeper of amandelen toe aan het beslag.
 7. Doe het brownie beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (van ongeveer 20-25 cm) en bak de brownies ongeveer 30-35 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de brownies afkoelen en serveer met een dot kokosslagroom of amandelpasta!

Heb je deze andere brownie recepten van mij al geprobeerd? Bijvoorbeeld deze oreo-brownies of deze raw-sticky brownies?

Ga jij deze easy vegan brownies maken? Let me know via Facebook, Instagram of Youtube en gebruik #lisagoesvegan zodat ik jou kan reposten! En abonneer je op mijn Youtube kanaal zodat je geen 1 video(recept) mist!

Heeel veel liefs,

Lisa

Fan van brownies? Dan MOET je mijn Brownie Batter Pie proberen. Het recept is te vinden in mijn boek

Brownie Batter Pie- Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

16 berichten

Karin 12 maart 2017 at 10:21

Goed. Ik heb nog niet ontbeten en overweeg nu te starten met brownies. Yum. Dank voor het recept (glutenvrij én vegan, ik ben gelukkig), ik heb het opgeslagen!

Antwoorden
Lisa 25 april 2017 at 13:33

hihi zó herkenbaar. Laat maar weten als je het gemaakt hebt! Succes!! X. *Adriana

Antwoorden
Pauline 12 maart 2017 at 14:40

Hey Lisa, leuk filmpje, super dat je de bloopers er gewoon in hebt laten zitten. En die brownie ga ik zeker een keer maken.
Liefs Pien

Antwoorden
Lisa 25 april 2017 at 13:33

Hi Pauline, wat leuk om te horen! Laat maar weten of het gelukt is! X

Antwoorden
Frederique van den Boogaart 15 maart 2017 at 17:36

Klinkt heerlijk! Wil het graag eens proberen. Heb je een tip om de zoete aardappel te vervangen voor iets anders? Alvast bedankt! Liefs

Antwoorden
Lisagoesvegan 18 maart 2017 at 19:44

Hmmm, de zoete aardappel zorgt ervoor dat de brownies heel smeuïg wordt 🙂 Je zou

Antwoorden
Frederique van den Boogaart 8 april 2017 at 18:01

Volgens mij mist er een deel van het antwoord, haha! Ben benieuwd naar je antwoord 🙂

Antwoorden
Lisagoesvegan 8 april 2017 at 20:29

Haha ik zie het! Je zou eventueel appelmoes kunnen gebruiken 🙂 X

Antwoorden
Marlieke 19 maart 2017 at 18:42

Jam! Mijn maag zegt hallo:). En volgens mij hebben we hetzelfde vest. Lang en crochet toch?

Antwoorden
Laura 13 augustus 2017 at 20:10

Hoi Lisa!

Nou ben ik ook een grote keukenstuntel, maar ik dacht toch echt dat ik het recept helemaal gevolgd had. Maar ik heb een bijna zwarte bovenkant en een nog helemaal zachte binnenkant 🙁 Het beslag was ook helemaal niet beslag achtig, het was heel droog. Heb er een heel klein beetje extra melk bij gedaan om het door elkaar te kunnen roeren… waar ging het mis?

Antwoorden
Lisa 14 augustus 2017 at 10:14

Hi Laura, wat vervelend om te horen. Soms verschillen ovens, heb je de heteluchtballon stand gebruikt? De volgende keer kan je eventueel met aluminium de bovenkant afdekken en de stand iets om laag doen? Liefs

Antwoorden
Sabine 7 maart 2018 at 12:38

Hoi Lisa! Dit is echt de favo van mijn vriend geworden. Als het aan hem ligt, bak ik altijd deze! Top recept! Liefs Sabine

Antwoorden
R 10 februari 2019 at 18:18

Kun je de dadels hierin misschien ook door iets anders vervangen?

Antwoorden
Lisa 15 februari 2019 at 11:36

Je zou het eventueel kunnen proberen met rozijnen.

Antwoorden
Ju 27 september 2019 at 17:38

Lekker, zeker! Easy, niet zo….. Het mixte allemaal maar moeilijk, en uiteindelijk heb ik veel meer amandelmelk gebruikt dan die 45 ml. Ik had wel gedroogde dadels, dat is het enige dat ze hebben hier in de supermarkt. Mn keuken was ontploft uiteindelijk echt, maar ik heb hem net uit de oven gehaald en er wat vanaf staan snoepen, en dat was zeker goed. Denk dat ik hem nog even in de koelkast zet als hij wat verder afgekoeld is, zodat hij zeker weten stevig genoeg is om uit de vorm te halen.

Antwoorden
Diane 10 januari 2020 at 15:41

Heerlijk! Net uit de oven en hij smaakt goed. Had er iets meer siroop bij moeten doen maar voor een eerste keer. 🙂 Ik vroeg me ook af of die 45 ml melk klopt, want om het een beeetje smeuïg te krijgen heb ik inderdaad meer melk gebruikt. Mijn blender had er moeite mee, haha.
Dankjewel!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.