Home ReceptenDiner Cook Battle tegen Womens Health + recept

Cook Battle tegen Womens Health + recept

2 mei 2017

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram, ik werd door de Womens Health uitgedaagd om te koken in een Cook Battle tegen Milou (hoofdredactrice van de Womens Health). Koken op camera, juist. Wat we gemaakt hebben? En wie van ons twee gewonnen heeft? Check onderstaande video!

Cook Battle tegen Womens Health + recept

Mensen die mij al langer volgen, weten dat ik ‘altijd maar wat doe’. Ik volg nooit precies een recept maar improviseer altijd maar een beetje, dus mijn ‘tv chef rol’ kwam helemaal naar boven.

Wat we gemaakt hebben? Een eigen recept uit mijn boek! Portobello’s met amandel-rozemarijn crumble! Stiekem één van mijn lievelingsrecepten (voornamelijk omdat bijna iedereen dit recept lekker vindt; carnivoren, vegetariërs en veganisten) En omdat het echt heel makkelijk te maken is.

In het originele recept gaan de portobello’s in de oven, maar voor deze versie hebben we gebruik mogen maken van de Airfryer van Philips. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit apparaat mocht gebruik (ja en dat is duidelijk te zien haha) Maar serieus: het verbaasde mij hoe snel en knapperig de portobello’s eruit kwamen! Zo lekker!

Afijn, de Cook Battle tegen Milou met een strenge jury: Food creative Edwin Sander beoordeelde ons op 3 punten:

 • hygiëne
 • presentatie
 • smaak

Dus: ik moest hard mijn best doen, aangezien mijn keuken altijd ontploft als ik kook en ik voor presentatie vaak geen geduld heb. De smaak zit negen van de tien keer wel snor 😉

Wil jij nu zelf de keuken induiken met dit recept? Dit recept is afkomstig uit mijn boek maar deel ik vandaag met jullie!

Portobello met amandel-rozemarijn crumble

Ingrediënten – voor 4 portobello’s

 • 4 portobello’s
 • 2 uien
 • 2 knoflooktenen
 • 2 el sojasaus/tamari

Crumble

 • 75 gram amandelmeel
 • 4 el edelgistvlokken
 • 10 pecannoten
 • 2 el olijfolie
 • 6 takjes verse rozemarijn
 • 1 knoflookteen
 • peper en zout

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak de ui en knoflook 2 minuten in de sojasaus.
 2. Maak de crumble. Snijd de knoflookteen en de rozemarijnblaadjes fijn. Doe alle crumble-ingrediënten in een grote bak en mix goed. Snijd de pecannoten fijn en voeg dit aan het mengsel toe. Zet dit even weg.
 3. Borstel de portobello’s schoon met een borsteltje. Leg op een bakplaat met bakpapier en verdeel eerst de gebakken ui over de portobello’s. Schep daarna de rozemarijn crumble eroverheen. Zet ze 15 minuten in de oven totdat het korstje goudbruin en knapperig is geworden. Serveer de portobello’s met een groene salade!

Variatie-tip

Heb je meer tijd? Rooster de rozemarijn van tevoren en gebruik de crumble als topping bij salades of over andere groenten. Glutenvrij? Gebruik tamari in plaats van reguliere sojasaus. Notenallergie? Gebruik havermout in plaats amandelmeel.

Ga jij hem maken? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Youtube

Liefs,

Lisa

Oh en mocht je interesse hebben gekregen in mijn boek (heeeeel begrijpelijk;) Dan kun je hem hier bestellen! 

Womens Health Cook Battle - Lisa goes Vegan

Beeld: Puur by Dyana 

Gerelateerde posts

1 bericht

Laura 7 oktober 2017 at 23:14

Wat een leuk recept!! Ik heb zelf ook een Philips airfryer, op welke stand en tijd kan ik deze dan het beste instellen?

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.