Skip to content

20 mrt 2017 Choco-truffles met sinaasappel

Tja, ik denk dat ik toch een kleine chocolade-sinaasappel obsessie heb. Deze choco-truffels met sinaasappel zijn ZO makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten. Ideaal om met de kids te maken en mee te nemen als snack naar school of werk! Enjoy!

Choco-truffles met sinaasappel - Lisa goes Vegan

Choco-truffles met sinaasappel

Ingrediënten voor 9-10 kleine truffles

  • 100 gram havermout
  • 100 gram dadels, ontpit
  • 1 (bio) sinaasappel plus schil
  • 3 el (rauw) cacaopoeder
  • eventueel wat water

Methode

  1. Je hebt een goede blender of keukenmachine nodig voor het maken van deze balletjes.
  2. Was de sinaasappel en rasp de schil. Zorg dat je alleen het oranje van de schil raspt, het witte is een beetje bitter. 
  3. Doe de havermout in je blender of keukenmachine en maal eerst fijn tot havermeel.
  4. Pel de sinaasappel en snijd de 1/2 van de sinaasappel in kleine stukjes. Snijd ook de dadels in kleine stukjes. Voeg de dadels, de sinaasappelschil, de 1/2 sinaasappel toe aan het havermeel en laat draaien totdat alles goed gemengd is. Laat draaien tot je een plakkerig mengsel hebt en je er balletjes van kan rollen. Heeft je blender wat moeite ermee? Voeg dan een beetje water toe zodat het blenden makkelijker gaat.
  5. Maak je handen vochtig zodat je makkelijk balletjes kan maken van het deeg. Rol ze door wat cacaopoeder en  en zet ze nog 10 minuten in de koelkast zodat ze nog iets steviger worden.

Ga jij deze choco-truffles met sinaasappel maken? Ook super leuk om met kinderen te maken en ze vervolgens mee te geven in hun lunchtrommel naar school!

Ben je fan van chocolade en sinaasappel? Komt dat even goed uit, dan vindt je dit recept van Sinaasappel choco cake met rozemarijn vast ook heeeel lekker! Let me knoww via Facebook, Instagram of Youtube en gebruik #lisagoesvegan zodat ik jou kan reposten!

Heel veel liefs,

Lisa

Ik heb in mijn boek nog veeeeel meer makkelijke, gezonde vegan recepten staan (zoals deze gezonde Ferrero Rocher truffles hieronder). 

Choco-truffles met sinaasappel - Lisa goes Vegan

Beeld: Puur by Dyana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *