Home ReceptenOntbijt Boekweit pannenkoeken met banaan
Boekweit pannenkoeken met banaan - Lisa goes Vegan

Boekweit pannenkoeken met banaan

30 mei 2016

Glutenvrije pannenkoekjes! YAS! Heel makkelijk te maken. Op Moederdag was ik aanwezig op de Go with the Glow brunch waar we van deze boekweit pannenkoeken met banaan genoten volgens mijn recept! Dus NU kunnen jullie ze ook thuis maken: 

Boekweit pannenkoeken met banaan - Lisa goes VeganBoekweit pannenkoeken met banaan - Lisa goes Vegan

Kennen jullie de zusjes van Go with the Glow al? Eens in de zoveel tijd organiseren zij een vegan brunch waarin ze mensen inspireren om vaker plantaardig te eten en leven! Ik ben gek op de leuke meiden Isabella en Loulou en de laatste vegan brunch was op Moederdag! Ik was aanwezig als gastspreker en sprak over mijn motivatie om plantaardig te gaan eten met betrekking tot dierenwelzijn. We kregen een fantastisch 3 gangen menu (check hun Facebook voor alle foto’s) met als toetje; boekweitpannenkoekjes naar mijn recept! 

De chef bij Nacional heeft zichzelf enorm uitgesloofd met deze prachtige pannenkoekjes. Hij heeft er nog gegrilde banaan op gelegd, poedersuiker (als ik het goed heb) rode bessen, munt en wat ahorn siroop.

Foto’s door Nanda Hagenaars

boekweit pannenkoeken met banaan

Ingrediënten voor 3 kleine pannenkoeken (glutenvrij) 

 • 1 rijpe banaan
 • 100 gram boekweitmeel
 • 150 ml amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/4 tl zout
 • 1/2 tl kokosolie (om in te bakken)

Topping

 • 3 plakjes banaan
 • rode bessen
 • ahornsiroop

Methode

 1. Mix alle ingrediënten in een blender/keukenmachine of in een grote bak tot een glad mengsel. (prak de banaan goed)
 2. Verhit een koekenpan met een heel klein beetje kokosolie. Zorg dat je een goede pan hebt (liefst met antiaanbaklaag) Laat de pan eerst goed heten worden en gebruik een soeplepel en giet 1/3 van het mengsel erin. Laat deze kant voor 3 minuten bakken en beweeg de pan en kijk of de pannenkoek al los komt.
 3. Draai de pannenkoek om en bak nog eventjes 2 minuten totdat het pannenkoekje bruin wordt. Herhaal nog 2 keer.
 4. Gebruik als topping rode bessen, ahorn siroop, of gegrilde plakjes banaan (echt mega lekker is dat)

Ga jij dit maken? Let me know door mij te taggen op Instagram of Facebook, vind ik super leuk.

Liefs

Heb je mijn boek al binnen? Bestellen kan via deze link. En houd de Go with the Glow facebook in de gaten, sowieso leuk om een keer daarheen te gaan en je te laten inspireren door deze prachtige enthousiaste zusjes! 

Boekweit pannenkoeken met banaan - Lisa goes VeganBoekweit pannenkoeken met banaan - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

12 berichten

Selma 30 mei 2016 at 09:24

Wauw, dat zijn chique pannekoeken!!

Antwoorden
Lisagoesvegan 11 juni 2016 at 12:36

hihi mooi he? Zijn heel makkelijk! X

Antwoorden
Rianne 3 augustus 2017 at 19:23

Gemaakt en iedereen vond ze super lekker. En dan zijn ze op voordat je een foto kunt maken

Antwoorden
Lisa 7 augustus 2017 at 10:12

Oh wat leuk om te horen, Rianne!! Hier doe ik het voor!

Antwoorden
Anneke 23 februari 2018 at 13:27

Dag Lisa,
Ik wil net je heerlijke boekweit pannenkoeken gaan maken en ook iets meer , dus ik doe van alles de dubbele hoeveelheid (ook het zout). Alleen dat laatste was niet handig. De pannenkoeken zijn veel te zout. Ik had een maatschep theelepel gebruikt.. om te neutraliseren heb ik er wat citroensap doorgedaan en extra melk en extra banaan , maar dat hielp helaas niet.

Misschien tip voor anderen om niet alles dubbel te doen

Ik weet het nu ook voor volgend keer.

Groetjes Anneke

Antwoorden
Lisagoesvegan 26 februari 2018 at 15:41

hey Anneke, oh jee! Nee dat klinkt als veel te veel! Het beetje zout is eigenlijk meer voor net dat tegenhangertje erin, maar is niet eens nodig;) Hopelijk de volgende keer beter! X

Antwoorden
Lauren 19 januari 2019 at 11:05

Ik heb ze vanochtend gemaakt. Wel een eigen twist aan gegeven door het gebruiken van ander meel, andere plantaardige melk, en een vleugje vanille toe te voegen! Verder getopt met kokosyoghurt, cacao nibs en koek- en speculaaskruiden! Ze waren heerlijk!

Antwoorden
Lisa 21 januari 2019 at 15:20

Wat heerlijk! Super goed dat je zelf lekker met het recept gespeeld hebt. Krijg er helemaal trek van. Liefs

Antwoorden
Ekaterina 2 juni 2020 at 10:57

Ik zag jouw recept en ben deze direct gaan maken! Helaas had ik geen amandelmelk meer dus heb ik deze vervangen met ongezoete sojamelk voor wat extra proteïne. Daarnaast had ik wat Ceylon cinnamon en beetje vanille toegevoegd. Ze zijn heerlijk uitgekomen! Bedankt om dit recept te delen! Ik ben helemaal fan en ga deze zeker opslaan in mijn favo’s 😀

Antwoorden
Griet 17 juni 2020 at 20:49

Dju toch, ik heb ook een dubbele hoeveelheid beslag gemaakt die nu veel te zout zijn! Jammer dat het nog niet aangepast is in het recept, want ik lees nu pas de comments…

Antwoorden
Lisagoesvegan 19 juni 2020 at 11:08

Oh wat jammer! ik heb het zojuist aangepast, hopelijk volgende keer beter. X

Antwoorden
Marieke Havenaar 2 september 2020 at 08:24

Wat is dit toch een heerlijk lekker en simpel recept; wekelijks maak ik ons gezin hier heel blij mee…ik wilde je recept delen op Facebook of insta maar kon hem niet vinden.

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.