Home ReceptenDessert Bloemkool-erwtenkorma en flapjacks van The Happy Pear
Beeld: The Happy Pear - Lisa goes Vegan

Bloemkool-erwtenkorma en flapjacks van The Happy Pear

18 februari 2019

Een tijdje geleden ontving ik het nieuwe vegan kookboek ‘Recepten voor geluk’ van The Happy Pear. Het boek is geschreven door de Ierse broers David en Stephen Flynn. Vandaag vertel ik jullie over het boek, deel ik twee recepten én mag ik 5 exemplaren verloten.

The Happy Pear

De broers David en Stephan volg ik al een tijdje op social media en het enthousiasme spat er vanaf. Naast hun boeken, hebben ze ook hun eigen Happy Pear Café, waar ze duizenden mensen inspireren om vaker gezond plantaardig te eten. Ze geven veel tips over een gezonde leefstijl, over hoe je kinderen meer groenten en fruit kan laten eten, en hoe je lekker plantaardig kookt.

In 2004 zijn de broers The Happy Pear gestart door middel van een klein groenten en fruitzaakje. Het motto van David en Stephen is ook ‘Eat more Veg!’. In de afgelopen 15 jaar is The Happy Pear uitgegroeid van een klein groentenzaakje naar een eigen café en boerderij. Ook hebben ze een hele lijn vegan producten uitgebracht (granola, pesto, soepen, verse maaltijden, kiemen, etc.), een succesvol Youtube kanaal en geven ze cursussen over een gezond en gelukkig leven.  

Beeld: De Happy Pear - Lisa goes Vegan

Bloemkool-erwtenkorma en flapjacks van The Happy Pear

The Happy Pear ‘Recepten voor geluk’ is een kleurrijk kookboek met mooie fotografie en foodstyling. Het boek straalt blijdschap, gezondheid en energie uit. De persoonlijkheid van de broers komt duidelijk naar voren. Het boek bevat meer dan 90 vegan recepten voor elk moment van de dag. Denk aan recepten voor ontbijt (wafels en burrito wraps), snelle maaltijden (romige champignons pasta), uitgebreide maaltijden (eenpanslasagne), vleesvervangers, fermenteren en allerlei zoetigheden zoals een bakewell-taart met zomerfruit, chocolate chip cookies, brownietaart en een Schwarzwälder kirschtaart. De mannen van The Happy Pear hebben kinderen en met het speciale hoofdstuk ‘Lunch voor de kleintjes’ is het boek ook kidsproof.

Ook staat er een programma van twee weken in zodat je zelf ook kunt eten en leven als de mannen van The Happy Pear. Hierbij vind je meteen weekmenu’s en handige boodschappenlijstjes.

Behalve allerlei heerlijke recepten, delen David en Stephen ook hun basisprincipes van geluk. Ze leven volgens drie principes: lekker en gezond eten, goede lichaamsbeweging en mindfullness. Als je alle deze drie principes op orde hebt, dan heb je de grootste kans op een gelukkig leven. De broers gaan bijna elke ochtend naar het strand voor een frisse ochtendduik en mediteren erop los.

Voordelen?

Alle gerechten zijn plantaardig en zien er fantastisch uit. Het grotendeel van de recepten is makkelijk te maken en het zijn echt originele gerechten van over de hele wereld. Veel ingrediënten kun je gewoon bij de reguliere supermarkten halen.

Nadelen?

De broers delen recepten van plantaardige alternatieven voor burgers, steaks, hotdogs, kipnuggets en kebab. Ontzettend lekker, maar deze recepten kunnen nogal tijdrovend zijn. Deze gerechten zijn dus geschikter voor een zaterdag- of zondagmiddag.

Vandaag mag ik twee recepten uit dit kookboek met jullie delen. Deze bloemkool-erwtenkorma en flapjacks zijn relatief snel en makkelijk te maken.

Recept: Bloemkool-erwtenkorma

Ingrediënten

 • 250 gram diepvrieserwten
 • 3 knoflooktenen
 • 1 stukje verse gember, 1 cm
 • 1/2 verse rode peper
 • 4 lente-uitjes
 • 1 bloemkool/broccoli
 • 1 grote rode paprika
 • 1,5 el olie
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 blikje kokosmelk (a 400 ml)
 • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
 • 1,5 el kerriepoeder
 • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
 • 1,5 tl zeezout
 • 1 el ahornsiroop
 • sap van 1/2 limoen

Voor de garnering

 • kleine bos verse koriander
 • geschaafde amandelen
 • chilivlokken

Methode

 1. Laat de diepvrieserwten in een kom kokend water ontdooien.
 2. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder het zaad als je het niet te scherp wilt. Snijd de lente-­ui in dunne ringen. Snijd de bloemkool-/broccoliroosjes van de steel en snijd ze in kleine stukjes. Maak de rode paprika schoon en snijd hem fijn.
 3. Doe de olie in een grote pan en zet deze op hoog vuur. Bak de knoflook, de gember, de rode peper en de lente-ui 1,5 minuut onder geregeld roeren in de hete olie.
 4. Doe nu de bloemkool, de rode paprika en het komijnzaad erbij en bak dit onder geregeld roeren 2 minuten mee. Giet de erwten af en voeg deze met de resterende ingrediënten voor de korma toe. Breng alles aan de kook en laat het mengsel 2 minuten zachtjes pruttelen.
 5. Neem de pan van het vuur. Hak de koriander grof en strooi hem over elke portie, samen met wat geschaafde amandelen en chilivlokken!

Recept: Flapjacks

Voor stevigere flapjacks kun je het beste cacaoboter gebruiken, maar anders is kokosolie ook goed.

Ingrediënten

 • 50 gram gedroogde abrikozen
 • 50 gram gedroogde mango
 • 100 gram pompoenpitten
 • 50 gram kokosrasp
 • 70 gram chiazaad
 • 100 gram walnoten
 • 100 gram ontpitte dadels
 • 50 gram gojibessen
 • 1 tl vanille-extract
 • 70 gram cacaoboter/kokosolie
 • 200 gram pure chocolade

Methode

 1. Snijd de gedroogde abrikozen en mango in kleine stukjes die makkelijker in de keukenmachine zijn te vermalen. Doe ze in de keukenmachine en voeg de pompoenpitten, het kokos, het chiazaad, de walnoten, de dadels, de gojibessen en het vanille-extract toe. Druk op de pulseknop tot de noten en de pitten/het zaad goed fijn zijn gehakt maar nog wel wat textuur hebben. Doe het mengsel over in een grote kom.
 2. Smelt de cacaoboter in een kom boven zachtjes kokend water, zoals je chocolade smelt. Schenk de gesmolten cacaoboter over het notenmengsel en meng alles goed.
 3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en strijk het mengsel gelijkmatig uit tot een dikte van onge­veer 3 cm. Strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel glad.
 4. Smelt nu de chocolade in een kom boven zachtjes kokend water en strijk hem uit over het notenmengsel.
 5. Zet de bakvorm in de koelkast en laat het meng­sel in 20 minuten opstijven. Snijd het dan in stukjes van 4 x 4 cm, voor 16 flapjacks. Luchtdicht afgesloten bewaard zijn ze in de koelkast 1 week houdbaar.

Winactie: The Happy Pear (gesloten)

Ben jij ook zo benieuwd naar de andere gerechten uit The Happy Pear? Het leuke nieuws is; ik mag maar liefst 5 boeken aan jullie cadeau doen!

Hoe maak je kans? 

 • Laat mij onder dit artikel of via Instagram weten waarom jij De Happy Pear in huis wilt hebben en met wie jij graag de keuken in wilt duiken.

De winnaars zijn bekend; Kun jij mij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com?
* Elcke van de Wakker
* Joep Roggekamp
* Simone Korrel
* Kim Coenen
* Miranda Vreven

Heel veel succes en laat vooral mij via Facebook of Instagram weten of jij een van de recepten geprobeerd hebt.

Liefs, Lisa

The Happy Pear 'Recepten voor geluk', Stephen Flynn, David Flynn, Uitgeverij Penguin Books, hardcover, 240 pagina's, verkrijgbaar bij boekwinkels en via Bol.com voor €24,99 

Gerelateerde posts

123 berichten

Lianne 18 februari 2019 at 20:42

Jaaaaa wat een fijne omschrijving, zin om met mijn middelste kind (10 jaar, vegetarisch) de keuken in te duiken. Dus ik duim,!

Antwoorden
Odilia 18 februari 2019 at 20:42

Whaaaaaa!! 2 vegan mannen die z’n inspirerend en tof boek op de markt hebben gebracht♥️ ik zou super graag het boek winnen om de leuke in te duiken met mijn man en zoontje om te laten zien dat heerlijk eten geen dierlijke producten hoeven te bevatten.. Nu kan dat natuurlijk ook met een boek van jou, of dat van merel en Tessa, maar van 2 mannen zullen mijn mannen het misschien eerder over nemen. Hoe tof zou het zijn als bij hen ook het vegan virus over slaat!! Xx odiel

Antwoorden
Birgit 18 februari 2019 at 20:47

Ik ben ontzettend get op de happy pear. Ze lijken daadwerkelijk echt altijd happy te zijn! Dit boek staat al sinds het uit is op mijn lijstje. Ik vind hun manier van het verspreiden van het veganisme ook zo fijn, echt die spread it with love manier. De zelfde helpvolle manier die jij ook gebruikt.

Antwoorden
Veerle 18 februari 2019 at 21:00

Ik ben nog op zoek naar een leuk vegan kookboek, The Happy Pear zou goed in mijn boekenkast staan, naast mijn kookboeken van Lisa Goes Vegan!
Mijn dochter en ik wisselen regelmatig vegan recepten uit, het is altijd leuk om met haar in de keuken te duiken, met name lekkere gerechtjes te bakken. Dit deden we ook al toen ze nog heel jong was, en nog steeds, maar nu dan wel plantaardig!

Antwoorden
Belinda van der Wal 18 februari 2019 at 21:03

Natuurlijk wil ik dit boek winnen om met mijn nieuwbakkenveganboyfriend de recepten te bereiden en te proeven.

Antwoorden
Marga 18 februari 2019 at 21:03

Mijn vriend is cold turkey vega gegaan en staat zelfs met plezier in de keuken om samen te koken en ontdekken. Hij mag wel ervaren dat hij niet de enige vega vent is 🙂 Dus graag voor zijn verjaardag!

Antwoorden
Aline Bouma 18 februari 2019 at 21:04

Superleuk! Ik zou graag mee willen doen omdat ik wel graag meer vegan wil gaan eten en mijn kinderen hiermee kennis wil laten maken daarvoor kan ik dit leuke boek vol inspiratie erg goed gebruiken!

Antwoorden
Floortje 18 februari 2019 at 21:05

DIt ziet er megalekker uit! Ik heb nooit genoeg kookboeken want ik heb nog genoeg mensen in mijn omgeving die ik nog moet overtuigen hoe lekker vegan eten wel niet kan zijn. Ik ben al heel ver gekomen (mijn vriend die de grootste vleeseter ever is vind veel vegan voer al heel lekker!) maar een beetje extra inspiratie is altijd goed 😀

Antwoorden
Roos de Vries 18 februari 2019 at 21:07

Wat een superleuke actie! Ik ben herstellende van een luchtweginfectie en 3-4 weken flinke griep… tijdens deze weken bankhangen zag ik de documentaire ‘What the health’ en besloot ik drastisch te minderen met vlees en andere dierlijke producten. Ik was om! Meteen op zoekt gegaan naar een leuk vegetarisch/vegan kookboek en uitgekomen bij jouw boek: ‘Lisa Goes vegan’. Mijn man en kids doen ook al mee,maar manlief die zo van koken houdt met vlees en room zei vanavond nog dat ie ‘opnieuw’ moet leren koken. De wil is er wel, nu nog ideeen en handvaten. Wat zou het leuk zijn dit boek toe te voegen aan onze kookboeken en nog meer inspiratie te krijgen voor Vegan eten. Zo’n boek geschreven door mannen doet het vast ook goed in dit mannen-huishouden!

Antwoorden
Sally 18 februari 2019 at 21:11

Lijkt me een heel leuk boek! Ik ben heel erg slecht in koken dus ik hoop dat dit boek me aat helpen om iets meer een held in de euen te worden!‍♀️

Antwoorden
Repke Dobbelsteen 18 februari 2019 at 21:14

Ik wil me altijd laten inspireren door nog meer vegan recepten en verhalen. Ik volg deze leuke enthousiaste mannen al een tijdje en wil heel graag recepten uit hun boek maken en uitproberen samen met Iris Schoonenberg

Antwoorden
Anja 18 februari 2019 at 21:17

Ow wat een heerlijk boek weer met verrassende recepten. Dit is echt een boek om toe te voegen aan mijn collectie, vooral omdat ik net mijn man zover heb gekregen om het veganisme ook verder te omarmen. Samen met hem en onze 3 pubers de gerechten uit dit prachtige Happy Pear kookboek te gaan bereiden zal hen zeker nog enthousiaster maken

Antwoorden
saskia 18 februari 2019 at 21:17

Oooh, I love The Happy Pear! (Alleen de naam al ) Ik ben (nu nog?) een deeltijdvega, dus mijn repertoire aan plant-based kan nog de nodige uitbreiding gebruiken. Wie weet overtuig ik mijn huiscarnivoortjes dan ook wel!!! (Want elke dag 2 verschillende maaltijden maken… )

Antwoorden
Amber 18 februari 2019 at 21:19

Bij het zien van de foto van de ‘flapjacks’ was ik meteen verkocht. Ik ga ze zo snel mogelijk maken om mijn studiegenoten eens te laten zien hoe lekker vegan kan zijn!

Antwoorden
Hanneke 18 februari 2019 at 21:20

Hi Lisa, ik maak voor het project Overheerlijk Overblijven 20 weken lang met 5 leerlingen voor 90 leerlingen een gezonde lunch. Iedere week zijn er 5 andere leerlingen aan de beurt om mee te koken. Ik ben benieuwd of in het boek van The Happy Pear leuke gerechten staan, zodat we bij Overheerlijk Overblijven ook een keer een lekkere gezonde vegan lunch kunnen maken.

Groetjes, Hanneke

Antwoorden
Joyce van meeuwen 18 februari 2019 at 21:21

Wát een leuke blog!!! Lijkt me echt een heel fijn boek! Ben niet geheel vegan maar wél steeds meer mee aan t experimenteren en er is echt veel mogelijk !! Lijkt me super leuk dit boek te winnen en mee aan de slag te gaan!

Antwoorden
Janine 18 februari 2019 at 21:22

Ik moet mijn vriend nog overtuigen om vegan te gaan eten en daar heb ik nog wel wat recepten voor nodig, want overtuigen gaat het best met laten zien hoe lekker je plantaardig kunt eten! Met jouw kookboeken ben ik al een heel eind gekomen gelukkig!! (En natuurlijk word ik zelf ook helemaal happy van nieuwe recepten en wil ik mijn boekenplank het liefst zo snel mogelijk vol hebben staan met vegan kookboeken!) 🙂

Antwoorden
Jolein 18 februari 2019 at 21:24

Leuk!! Ik eet zelf vegetarisch, maar wil graag richting een vegan levensstijl. Best een ingewikkeld proces als je het mij vraagt. Een beetje hulp zou dus zeker van pas komen! Ik kook graag voor mezelf, maar maak nog liever gerechten voor familie en vrienden. Allen vlees en/of visliefhebbers. Hoe gaaf is het dan als je gerechten op tafel kunt zetten waar ook zij van genieten!!

Antwoorden
Ikkelien 18 februari 2019 at 21:25

Ik zou graag dit boek winnen omdat ik nu ongeveer een jaar vegan eet en het nog wel eens lastig vindt oo gevarieerd te koken.
Ik zou met mijn middelste zoon gaan koken omdat hij de enige van de 5 kinderen is die sinds een paar maanden ook vegan eet.

Antwoorden
Crista Rademaker 18 februari 2019 at 21:26

Whooo dees lijkt mij zo gaaf! Ik verdiep mij vooral in gezond eten. Wat betekend dat de meeste recepten automatisch vegetarisch of vegan zijn! Inspiratie is daarom welkom om zo steeds meer nieuwe heerlijke recepten uit te vinden. Ik zou deze heerlijke recepten dan ook uitproberen met vriendinnen en mijn zus!

Antwoorden
Joyce van Meeuwen 18 februari 2019 at 21:27

Wat een leuke blog! Ik ben niet geheel vegen maar wel steeds meer mee aan het experimenteren en ontdek steeds meer! Dit boek lijkt me super voor nog meer inspiratie! Ik doe mee!

Antwoorden
Joyce van meeuwen 18 februari 2019 at 21:32

Super leuke blog!! Ik ben niet geheel vegan maar wél steeds meer mee aan t experimenteren en er is echt veel mogelijk !! Lijkt me super dit boek te winnen om nog meer inspiratie op te doen !!!

Antwoorden
Nele Dierick 19 februari 2019 at 02:30

Dag Lisa! Ik begin spontaan te likkebaarden bij de woorden ‘snel’ en ‘bloemkool’ (een serieus onderschatte groente). Mijn lief en ik zijn allebei verslingerd aan ontdekken in de keuken. We waren al jaren vegetarisch, maar sinds onze stap naar het veganisme zijn we veel creatiever in de keuken! Hij werkt lange dagen (soms wel 11u) terwijl ik maar sporadisch werk. Dat betekent dat ik naar hartelust experimenteer. Het maakt zijn werkdag draaglijker en de hobbykok in mij foto gelukkig. 🙂 Voorlopig kijk ik op de gsm naar receptjes, maar niets is beter dan een mooie uitgave en de geur van een écht boek! In ons huis, dat we delen met nog drie andere mensen, koken we vaak voor elkaar. Ik denk dat dit boek ons nog mooie plantaardige dagen kan bezorgen 🙂 liefs, Nele

Antwoorden
Stephany 18 februari 2019 at 21:34

Weer een prachtig boek over plantaardig eten! Wauw! Voor het eerst zei mijn dochter van 5 vandaag geen vlees meer te willen eten vanwege de dieren. Ik juich het alleen maar toe en wil samen met haar deze gerechten gaan uitproberen.

Antwoorden
Miriam 18 februari 2019 at 21:38

Jaaa heel graag, 8 weken geleden bevallen van mijn tweeling zoontjes en heb echt weer even behoefte aan nieuwe inspiratie om lekker en gezond te eten om me lekker in me vel te voelen en energie te krijgen. De gerechten zien er op de foto’s heerlijk uit en ik zou graag met me dochtertje aan de gang willen uit het hoofdstuk “lunches voor de kleintjes”.

Antwoorden
Anne 18 februari 2019 at 21:39

Toffe actie! Zelf ben ik al een tijd vegan, maar probeer mijn vader ook mee te krijgen! Ikag regelmatig voor hem koken en nieuwe inspiratie komt altijd van pas❤️

Antwoorden
Do 18 februari 2019 at 21:42

Vegan koken begon als een uitdaging toen een goede vriendin van mij vegan werd. Een uitdaging die ik steeds meer ook in mijn eigen leven intergreer. Dit boek lijkt me daarbij super leuk en handig!

Antwoorden
Marieke 18 februari 2019 at 21:42

Zo onwijs leuk koken voor mn schoonfamilie die het lastig vinden dat ik plantaardig eet. Dus hiermee kan ik ze wellicht overtuigen dat het helemaal niet moeilijk en lastig is, maar onwijs lekker en gezond. Samen met mn vriend de keuken in duiken aangezien we het heel leuk vinden om samen te koken en nieuw inspiratie altijd welkom is. Stiekem ook in hem beetje bij beetje meer plantaardig te laten eten Haha

Antwoorden
Naomi Tukker 18 februari 2019 at 21:45

Super leuk!! Ben vandaag begonnen om een maand vegan te gaan eten (kijken of het bevalt) en kan wel wat hulp gebruiken! Misschien krijg ik mijn vriend ook wel om haha!

Antwoorden
Lisanne 18 februari 2019 at 21:45

Jaaa dit boek staat al een poosje op mijn lijstje! Fijne blog zo, ik krijg nog een beter beeld over de inhoud van het boek. Mijn vriend vindt het nog wel eens lastig om (vegan) te koken, dus hiermee zouden we mooi samen aan de slag kunnen!

Antwoorden
Tina 18 februari 2019 at 21:49

Gewoon, omdat ik gek ben op vegan kookboeken voor nog meer inspiratie.

Antwoorden
Anne Buissant 18 februari 2019 at 21:50

Super leuk!! Mijn vriendinnetje Jennifer heeft het boek en is er super enthousiast over. Dus nu moét ik het boek ook hebben, zodat we samen de keuken in kunnen duiken om onze favoriete recepten hieruit te maken

Antwoorden
Gerja 18 februari 2019 at 21:54

Jaa!! Word altijd zo blij van de mannen van The Happy Pear!! Wil heel graag met mn kids de keuken in duiken, ben heel benieuwd naar dit kookboek, vooral het hoofdstuk over lunches voor kids. Thuis eten we vegan maar heb nog niet echt een oplossing voor de schoollunches!

Antwoorden
Lisenka 18 februari 2019 at 22:02

Ik heb de broers een keer live bezig gezien, super leuk!! Ik zou heel graag een exemplaar winnen om samen met mijn 8 jarige vegetarische dochter en 6 jarige flexetarische zoon heerlijk te kokkerellen .

Antwoorden
Jolien 18 februari 2019 at 22:03

Heee Lisa! Ik volg je pas sinds kort, maar ik vind dat je het leuk doet. Ik woon sinds kort in Valencia en heb dankzij vriendinnen hier het inzicht gekregen om vegan te eten! Samen met mn huisgenootje probeer ik elke dag iets nieuws uit te proberen en steeds meer vegan te eten! Het zou heel leuk zijn als deze twee mannen ons verder kunnen inspireren! En anders komt het hopelijk ook snel op de spaanse markt!

Antwoorden
Jeanine Brink 18 februari 2019 at 22:13

Ja super leuk! Die twee mannen wil ik wel op mijn aanrechtblad hebben liggen!

Antwoorden
Nina van Iwaarden 18 februari 2019 at 22:14

Ik zou heel graag dit boek winnen zodat ik met mijn drie kindjes de keuken in kan duiken. Hoe geweldig zou het zijn om hun de vegan keuken te laten ontdekken door ze mee te nemen in dit prachtige kookboek.

Antwoorden
Mythe 18 februari 2019 at 22:16

Omdat ik wel mijn happy peervorm wil behouden. Grapje. Omdat mijn lief hem is op korma, maar soms het vlees een beetje mist. Dit is vast een waardige vervanger! En ik houd ervan middagen in de keuken te staan.

Antwoorden
Esmee 18 februari 2019 at 22:20

Wat een heerlijke recepten! Mijn moeder en ik proberen meer vegan te koken, dit boek kunnen we uitwisselen en samen delen voor inspiratie!

Antwoorden
Katja 18 februari 2019 at 22:24

Een vegan kookboek door twee mannen geschreven?! Daaruit wil ik dolgraag koken voor mijn niet-vegan vriend!

Antwoorden
Els 18 februari 2019 at 22:28

Een paar dagen per week eten we al lekker vegetarisch , en de bloemkool erwtenkorma daar verheug ik me al op, denk dat het wel een favoriet gaat worden, maar eerst samen met mijn dochter in de keuken koken, dit doen we al vanaf dat ze nog een klein meisje was, nu is ze inmiddels 30 en kookt ze de heerlijkste gerechten voor haar vriend , Familie en vriendengroep. Met dit boek kunnen we weer een nieuw avontuur tegemoet gaan koken, en een extra hoofdstuk voor de kids is een extra bonus , we zijn benieuwd.

Antwoorden
Sabine Vermeulen 18 februari 2019 at 22:29

Wat een leuke actie!! Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt over dit kookboek, en je had me hart toen je vertelde dat er een vegan recept voor kebab (!!?!) in staat!! Ik ben nog erg zoekende naar lekkere originele recepten, want ik ben ook pas sinds januari dit jaar (vanuit de vegan challange) begonnen met veganistisch eten. Dat bevalt me heel goed, maar inspiratie is soms ver te zoeken. Al helpen jou tips en recepten, samen met die van wateetjedanwel ook een heel eind natuurlijk

Antwoorden
Adelina 18 februari 2019 at 22:30

Would love to try these recipes!

Antwoorden
Carola 18 februari 2019 at 22:34

Jaaaa Ik heb al een boek van hen en kook er zo enorm graag uit! Heerlijke recepten die ook ideaal zijn om voor gasten te maken als je meer tijd hebt en ff vegan wil uitsloven haha. Zou ik heeeeel graag aan m’n collectie toe willen voegen

Antwoorden
Vera 18 februari 2019 at 22:42

Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen omdat mijn moeder en ik regelmatig voor elkaar koken! Ik kook altijd vegan maar zij vaak wel vegetarisch. Ze vindt het woord vegan nog een lastog begrip en ik hoop haar hier mee zelf wat regelmatiger vegan te laten koken.

Antwoorden
Boukje 18 februari 2019 at 22:44

Deze mannen maken mij altijd zo blij. Natuurlijk omdat het mooie mannen zijn, maar nogmeer eigenlijk door de manier waarop ze hun enthousiasme voor/over veganisme uiten. Heerlijk. En dat boek, waarom heb ik die eigenlijk nog niet?! (Schaam schaam) Ga ik ‘m mijn vriend kado doen! Kunnen we gezellig samen koken ^^

Antwoorden
Yvonne Nijkamp 18 februari 2019 at 22:49

“Eat more veg” dat is precies hetgeen ik hoop te bereiken door (o.a.) dit boek: extra inspiratie (en motivatie) om de stap van vegetarisch naar vegan te maken

Antwoorden
Claudia 18 februari 2019 at 22:51

Hoor veel goede verhalen over dit boek, dus zou het erg leuk vinden om te zien what the fuss is all about! En als ik win, en ze heel lief zijn, mag mijn familie misschien wel meegenieten 😉

Antwoorden
Elina 18 februari 2019 at 22:55

Dit boek lijkt me supergaaf om te hebben! Ik ben pas vrij recentelijk overgegaan naar een 100% vegan dieet en het bevalt me heel goed. Ik merk dat mijn enthousiasme ook heel aanstekelijk werkt, inmiddels zijn er al veel vrienden en kennissen die ook steeds meer plantaardig gaan eten. Zelfs mijn grote broers van wie ik het nóóit had verwacht met dit boek kan ik weer nieuwe gerechten uitproberen en anderen laten proeven hoe lekker vegan eten is!

Antwoorden
Yvonne Nijkamp 18 februari 2019 at 22:58

“Eat more veg” dat is precies wat ik hoop te bereiken door dit boek: extra inspiratie (en motivatie) om de stap van Vegetarisch naar Vegan te maken Lekker koken voor familie en vrienden en zo ook hen enthousiast maken voor mindere (of zelfs helemaal weglaten) van dierlijke producten!!

Antwoorden
Margaux 18 februari 2019 at 23:00

Ik werd meteen razend enthousiast van je insta story!!! Ik volg je sinds ongeveer een maand en je bent echt een inspiratiebron voor mij! Ook je boek Lisa Goes Vegan aangeschaft en ik ben er ontzettend blij mee. Ik ben dol op kookboeken en wil deze heeel graag bij mijn collectie. Sinds kort heb ik ontdekt hoe lekker de Indiaase keuken is en hoeveel gerechten er al veganistisch zijn. Vorige week at ik in een restaurant de Vegan Korma, echt bizar lekker!! En ik was druk op zoek naar een korma recept en laat hij nu in dit boek staan!! Ben heeel erg benieuwd naar de andere heerlijke recepten. Kan ik mijn vriend elke avond weer mee verrassen. Liefs ❤️

Antwoorden
Simone 18 februari 2019 at 23:04

Heel veel redenen waarom ik heel graag dit boek wil winnen, en geen een waarom niet!
Een van mijn beste vriendinnen is vegan en kookt altijd heerlijk voor mij en laat mij zo ook een beetje meer vegan ontdekken, wat heel erg goed bevalt!!
Met dit boek kan ik haar eens heerlijk verassen met een goed receptje .

Antwoorden
Lisa 21 februari 2019 at 14:35

Hi Simone, jij hebt een exemplaar van The Happy Pear gewonnen, gefeliciteerd! Wil jij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com? Liefs

Antwoorden
Simone 21 februari 2019 at 16:44

Leuk!! Heel blij mee!!

Antwoorden
Desiree 18 februari 2019 at 23:07

Ik kan wel weer nieuwe inspiratie gebruiken en ben gek op vegan mannen eeeehhh recepten!

Antwoorden
Hannie 18 februari 2019 at 23:15

Met mijn man zou ik dolgraag de recepten uit willen proberen, zijn bezig om van vegetarisch naar plantaardig om te schakelen en dit boek zou een stap in de goede richting zijn

Antwoorden
Barbara Morrison 18 februari 2019 at 23:19

Ik ben als nieuwe vegan altijd op zoek naar nieuwe recepten. De currey lijkt me heerlijk en extra tijd besteden aan bereiding s geen probleem. De flapjacks zien er ook lekker uit. Super leuke aktie. Ik wil graag met dochter Heather Morrison de keuken induiken en ook mijn kleinzoon van vijf mee laten helpen.

Antwoorden
Annick 18 februari 2019 at 23:26

Wat leuk!! Elke ochtend als ik wakker wordt is het eerste wat ik doe de story op instagram van The Happy Pear bekijken, zij zijn namelijk altijd voor mij wakker. Het geeft me echt Mn dagelijkse dosis blijheid 🙂 De hele mindset, het eten, gezelligheid; daar kan je toch niet anders dan gelukkig van worden? Binnenkort wil ik ook echt een keer naar greystones om het café en Greystones te bezoeken. Hoe dan ook, ik zou het geweldig vinden om het boek te winnen 🙂

Antwoorden
Lieke 18 februari 2019 at 23:42

Beste Lisa, één van de weinige keren dat ik reageer op een winactie. Maar deze komt op het juiste moment. Ik volg je al een tijd. Sinds 4 jaar vegan en mijn 4 pubers eten dapper mee ‘s avonds. Ik heb je eerste boek en twijfelde nu tussen het kopen van je 2e boek of deze van de Happy Pear. Van mijn kinderen heb ik een boekenbon gekregen voor mijn verjaardag…….het zou super zijn, wanneer ik ze meer kan inspireren.
Jouw boek met comfortfood zou ik graag willen, maar ik kijk ook al een tijd naar het boek van the Happy Pear.
Wanneer ik het boek win, hoef ik niet te kiezen:-)
Kan ik mijn 3 zonen laten zien dat het cool is om vegan te eten. En mijn dochter laten zien dat comfortfood heerlijk vegan kan zijn. Hartelijke groet! Lieke

Antwoorden
Bente 19 februari 2019 at 00:00

Oe ja dit boek zou ik wel willen om samen met mijn vriendin Willemijn uit te gaan koken. Willemijn is net bij me in de stad komen wonen en moet haar draai nog een beetje vinden maar zo kan ik haar een warm welkom in de nieuwe stad geven. En dromen we samen van een het vinden van een vega man (dat mogen best broers zijn:) liefde gaat door de maag!

Antwoorden
Irma Huynh 19 februari 2019 at 00:09

Hoi Lisa,
Het lijkt me leuk om een boek te winnen zodat ik ook wat leuke recepten heb om onze 4 kinderen op kan trakteren. De mannen, het boek en de recepten die jij hebt uitgeprobeerd zien er veelbelovend uit! Dan kunnen met man, kinderen en ik straks samen aan de slag in de keuken, dat wordt smullen!
PS wat een leuke actie zeg!

Antwoorden
Betul 19 februari 2019 at 00:22

Aaah super leuke winactie! Ik volg toevallig de twee broers sinds kort op Instagram! ik heb al een mooie collectie kookboeken, maar nog geen eentje die helemaal vegan is. Zelf probeer ik wel bijna elke dag vegan te eten, dus wat extra inspiratie kan nooit kwaad. En dan zou ik de gerechten voor mijn huisgenoten maken, zodat zij ook inziet dat vegan eten super lekker is!

Antwoorden
Carolien Schutte 19 februari 2019 at 00:22

Ooh super leuk lijkt me gezellig om samen er wat uit klaar te maken met mijn zoon van 7 jaar hij houd van bakken en wil graag samen met mama wat koken

Antwoorden
Elise 19 februari 2019 at 00:53

Klinkt echt als een fantastisch boek! Ik ben mij steeds meer aan het verdiepen in vegan food, omdat ik sinds een paar weekjes erachter ben dat ik lactose-intolerant ben. Met de dag wordt vegan steeds interessanter, nooit gedacht dat ik mij hierin zou verdiepen. Dit als eerste vegan kookboek lijkt mij een fantastisch begin.

Antwoorden
Loes Ouweneel 19 februari 2019 at 01:08

Wat leuk! Meer plantaardig eten wil ik graag en nu zoek ik nog inspiratie om mijn man er meer van te laten genieten. Dat zou hiermee weleens kunnen lukken!

Antwoorden
Blok 19 februari 2019 at 02:24

Waarom ik wil winnen? Vegan kookboeken heb je nooit te veel! Ik zou graag mijn stukje vegan kookboeken uitbreiden hoor meer lekkere recepten ik heb hoe makkelijker het word om meer vegan te eten! mijn vriend en ik vinden koken beide leuk dus samen meer vegan koken is wel ons doel! Daarom zou ik graag met hem uit dit boek gaan koken!

Antwoorden
Veerle 19 februari 2019 at 05:38

Ahh klinkt allemaal zo goed! Ik volg David en Stephan al een tijdje en ben groot fan van hun recepten op YouTube. Vorige week heb ik ze mogen ontmoeten bij de gezondheidsbeurs in Utrecht en ik was helemaal onder de indruk van de hoeveelheid energie en positiviteit deze jongens uitstrapen. Helaas liet mijn studentenbudget het toen niet toe om ook hun boek mee te nemen, dus lijkt me super leuk om hem alsnog te winnen!

Antwoorden
miranda 19 februari 2019 at 05:51

deze 2 mannen zijn een voorbeeld voor andere mannen, hoe perfect zou het zijn als ik mn vriend doormiddel van dit boek kan overtuigen dat vegan eten stoer en mannelijk is, dat mannelijkheid niet in het eten van vlees zit, dus misschien is dit een perfecte boek voor mn vriend kunnnen deze 2 mannen hem overtuigen

groetjes miranda

Antwoorden
Marijke 19 februari 2019 at 06:38

Jaa ik wil graag meer vegan eten samen met mijn man, alle ideeën en recepten zijn welkom

Antwoorden
Marijke 19 februari 2019 at 06:40

Jaa we willen graag meer vegan eten, alle tips en ideeen zijn welkom

Antwoorden
Tessa 19 februari 2019 at 06:46

Het kookboek winnen van The Happy Pear zou GEWELDIG zijn! Met kerst was hun brussels sprout pesto een hit bij de Wellington. Ik kook niet alleen vegan voor mijn gezin maar ook voor een aantal bejaarden mensen uit de buurt. Inspiratie kan in altijd gebruiken! Maak me blij ♥️

Antwoorden
Margot 19 februari 2019 at 07:12

Na jaren vlees te hebben gegeten ben ik nu over op vegetarisch eten maar we experimenteren al met vegan. Dit kookboek zou me erg helpen om inspiratie op te doen voor lekkere en voedzame recepten zonder dierlijke ingredienten.

Antwoorden
Nina 19 februari 2019 at 07:24

Love it!

Antwoorden
Marjolein 19 februari 2019 at 07:33

Heel graag zou ik kookboek willen winnen!! Ik hou van vegan koken en deze twee toppers volg ik al een tijdje op YouTube! Mijn vriend vindt mijn vegan recepten altijd heerlijk, maar als ik er nog meer ideeën bij krijg, kan ik het nog vaker voorschotelen!!

Trouwens in 1 van de recepten staat 11/2 minuut bakken, klopt dit wel of is dit een typfoutje?

Antwoorden
Joyce 19 februari 2019 at 07:43

Mijn vriend en ik gaan 1 maart verhuizen en we krijgen daar een veel mooiere keuken dan dat we nu hebben. Ik zie ons daar al wel samen uitgebreid koken, en kookboeken zijn dan altijd mooi meegenomen!

Antwoorden
Kristel Ruijs 19 februari 2019 at 07:45

Ik wil super graag het boek winnen! Heb al jouw boeken en dit zou een leuke toevoeging zijn. Zo kan ik nog meer lekkere dingen maken in mijn nieuwe huisje voor mijn lieve vrienden en familie

Antwoorden
Rozemarijn 19 februari 2019 at 07:47

Met een vegan kookboek gemaakt door mannen heeft mijn man echt geen excuus meer om niet te koken. En dan is het nog fijn plantaardig ook, zodat iedereen er van kan genieten bij ons (hij is zelf vegetariër )
Dus ik zou er graag eentje winnen.

Antwoorden
Annick 19 februari 2019 at 07:53

Wat leuk!! Ik volg The Happy Pear al jaren en het eerste wat ik elke ochtend doe is even hun story op insta bekijken. Ze zijn namelijk meestal wel voor mij wakker het geeft me echt Mn dagelijkse dosis blijheid Het enthousiasme, de gezelligheid en het lekkere eten; daar kun je toch niet anders dan gelukkig van worden. Ik zou het dan ook echt heel leuk vinden om hun laatste boek te winnen. Mn vriend en ik houden van koken en inspiratie is natuurlijk altijd welkom. Dus het zou top zijn!

Antwoorden
Kalina 19 februari 2019 at 07:53

Goedemorgen!☀️

Op de nationale gezondheidsbeurs heb ik de twee jongens ontmoet, wat waren ze enthousiast en vol energie! Echt top Ze hadden een kookworkshop gegeven over chocolade mouse, WoW die was echt heel erg lekker. Ik ben zeer geïnspireerd door deze jongens en zou graag het boek willen hebben zodat ik nog meer lekkere gerechten thuis kan uitproberen samen met mijn vriendinnetje Marit Meijer!

Fijne dag nog

Antwoorden
Sanne 19 februari 2019 at 07:56

Wauw hier wordt je toch blij van! De ingrediënten voor de korma zijn in huis, dus die staat vanavond op tafel. Het water loopt me al in de mond. Wat zou het leuk zijn als ik dit boek win, dan kan ik vaker happy-pear-recepten voor de familie bereiden

Antwoorden
Debbie 19 februari 2019 at 08:08

Heel graag zou ik het boek winnen. Me zus en ik zijn bezig om vegan te worden dus dan zijn deze recepten helemaal top om samen te gaan proberen.
En door 2 mannen gekookt krijgen we onze vader ook wel zover om vegan te eten

Antwoorden
Mariska Gewald 19 februari 2019 at 08:15

Wat leuk om The Happy Pear ook steeds meer in NL te zien! Ik heb al een tijdje fan van deze leuke hyper twins, ze maken veganisme erg leuk en vooral lekker! Ik wil graag met mijn vader (65 jaar!) de keuken in duiken. Na zijn hele leven ‘aardappels-groente-vlees’ te hebben gegeten is hij steeds benieuwder naar mijn manier van eten. Hij eet nu geen vlees en zuivel meer en het bevalt hem prima. ‘Er gaat een wereld voor me open’ zegt hij. Super trots op mijn vadertje. Veel liefs! Mariska

Antwoorden
Lisanne peters 19 februari 2019 at 08:19

Ik zou dit boek geweldig vinden om samen met mijn vriend te koken. Ik ben op weg naar van vegetarier naar veganist en mijn vriend eet helaas nog af en toe vlees. Ik wil hem daar van af krijgen door extra lekker en gezond te koken. Misschien helpt dit boek mij.

Antwoorden
Jacqueline 19 februari 2019 at 08:29

Wat een leuke actie! Ik ken het boek niet maar na jouw review ben ik enthousiast en wil ik er graag mee aan de slag. Een mooi pareltje om in de collectie te hebben denk ik zo! Fingers crossed!

Antwoorden
Annemarijn 19 februari 2019 at 08:35

Leuke actie! Ik zou het boek graag willen winnen om zo nieuwe vegan recepten uit te kunnen proberen. Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! 🙂 Daarom ben ik ook zo blij dat jou site bestaat haha. Samen met Roos, met wie ik nu steeds vaker vegan probeer te eten.

Antwoorden
Marianne 19 februari 2019 at 08:36

Dit kookboek zou een mooie aanvulling zijn. De afgelopen jaren heb ik zoveel boeken maar weggedaan omdat de basis vlees was. De jongens van The Happy Pear zijn echt een inspiratie.

Antwoorden
Soscha 19 februari 2019 at 08:59

Sinds 1,5 maand ben ik vegan gaan eten, ik voel mij hier super goed bij! Mijn vriend vindt het soms lastig omdat hij, volgens hem weinig van vegan eten af weet. Hij wilt ook graag voor mij koken en weet niet zo goed wat, omdat hij weinig vegan recepten kent. Dit boek zou ook hem veel inspiratie kunnen geven en daarbij is het erg leuk dathet door mannen is geschreven :)!

Antwoorden
Marthe 19 februari 2019 at 09:45

Ik ben al 20 jaar vegetariër, maar wil graag wat meer vegan koken. Dus dit leuke boek zou enorm van pas komen. Dan druk ik de keuken in met mijn kinderen (3 en 6), die mij altijd graag willen helpen met het maken van allerlei lekkers.

Antwoorden
Lorain 19 februari 2019 at 09:49

Dit klinkt als een fantastisch boek. Ik ben voorzichtig aan het proberen vaker veganistisch te eten, maar zoek nog naar goede manieren om mijn man ook enthousiast te maken. Ik denk dat dit boek hier goed bij zou kunnen helpen.

Antwoorden
Miranda Vreven 19 februari 2019 at 10:33

Dit artikel klinkt me als muziek in de oren!
Waarom? Omdat ik het met drie kinderen echt een uitdaging vind ( en dan ook nog eentje met een ‘groente allergie’) om kidsproof te koken, ik zou dit boek super graag toevoegen aan mn collectie vooral vanwege de kinder recepten die er in staan, ben reuze benieuwd!!
Mijn dochter van 10 riep gister nog dat ze zelf wel gaat koken omdat dat van mij niet lekker genoeg was
Dus dit boek is niet alleen meer dan welkom maar ook noodzakelijk!
Liefs Miranda

Antwoorden
Lisa 21 februari 2019 at 14:35

Hi Miranda, jij hebt een exemplaar van The Happy Pear gewonnen, gefeliciteerd! Wil jij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com? Liefs

Antwoorden
Yvonne Rakhorst 19 februari 2019 at 11:26

Ik heb laatst een ander boek van ze gekocht en ben onwijs fan! Ik wil het boek graag winnen om vooral mijn stiefzoon ervan te weerhouden dat hij stiekem bij zijn oma gaat eten die met veel vlees en vet kookt!

Antwoorden
Tineke van Gelder 19 februari 2019 at 11:57

Al bijna 40 jaar vegetariër en de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in een vegan leefstijl probeer ik regelmatig vegan recepten uit. Dit boek zou hierbij een grote hulp kunnen zijn. Dus GRAAG!

Antwoorden
Lieke 19 februari 2019 at 12:20

Ik doe graag mee met de winactie! Gezonder eten en leven heb ik nodig in mijn leven in verband met minn gezondheid. Mijn man doet gewillig mee, maar de inspiratie ontbreekt nog wel eens. We zouden erg gelukkig worden van fijne nieuwe recept inspiratie!!

Antwoorden
Sietske van der Bij 19 februari 2019 at 12:36

Njam njam njam…. ik vind het heerlijk om nieuwe inspiratie op te doen!!! Als ik het boek win dan geef ik het aan mijn beste vriendin die het heerlijk vind om te koken en haar zaterdagen dan ook in de keuken te vinden is. Ik heb haar geinspireerd om steeds wat vaker vega en vegan te eten. Lijkt me dus leuk om dit haar te geven voor nog meer inspiratie.

Antwoorden
Angel 19 februari 2019 at 12:46

Super graag! Omdat Dick en ik heel graag willen, maar nog moet zo goed kunnen….

Antwoorden
Lauri 19 februari 2019 at 12:59

Na alleen het lezen van deze twee goddelijke recepten al, lijkt het me geweldig om het boek aan de kookboekenplank toe te voegen!
Mijn moeder en ik zijn al eventjes vega en zijn zoekende richting vegan. Dit boek zou geweldig kunnen helpen!‍

Antwoorden
Daniëlla Xhofleer 19 februari 2019 at 13:07

Ik ben sinds kort vegetarisch en vind het nog moeilijk om lekkere gerechten op tafel te zetten.
Dit boek zou mij daarbij hopelijk kunnen helpen.

Antwoorden
Feline 19 februari 2019 at 13:17

Super leuk en wat een heerlijke recepten lijken me dit! De twee mannen hebben zo’n goede vibe en positieve uitstraling! Lijkt me heel leuk om dit boek toe te kunnen voegen aan mijn vegan kookboeken collectie en de keuken in te duiken met twee vriendinnen die ook plantaardig eten. Want samen koken is toch het aller leukst 🙂

Antwoorden
Amanda Maandag 19 februari 2019 at 13:40

Cause I really wanna learn to eat myself and
My little boy of 2 years old, beautiful from the inside Liefs

Antwoorden
Kaat 19 februari 2019 at 15:25

Wat een geweldige overvloed aan leuk reacties. 🙂 Een gokje wagen kan geen kwaad, want ook hier zou het boek mooi blinken -en veelvuldig gebruikt worden- tussen de andere inspiratie-bronnen. Elke jaar houd ik me bezig met enkele persoonlijke gerechten. Na vorig jaar 50 nieuwe en goedgekeurde gerechten op tafel getoverd te hebben ga ik dit jaar de uitdaging aan om elke maand een etentje te organiseren en een zelfgemaakt 4-gangen menu te voorzien.
Warmte om te delen, dat doen we bij voorkeur is de vorm van een familiair etentje. En nog liever met de overschotel of pan op tafel zodat iedereen naar eigen goesting bij kan scheppen. Geluk vat het mooi samen. De recepten van dit boek zouden snel uitgetest worden.

Ik sta het liefst met mijn partner in de keuken. De Jazz-plaat op, koksmessen en snijplakken bovenhalen en gewoon genieten van de rust na een drukke werkdag.

Antwoorden
Kirsten 19 februari 2019 at 15:29

Stond er gisteren nog mee in mijn handen bij donner.. Dacht bij mezelf, wat doe ik me toch aan, steeds hier naar toe te gaan om kookboeken te bekijken die ik voorlooig even niet kan betalen! Dus.. Yes, yes, yes. Ik zou deze echt heel graag winnen!!!

Antwoorden
Laura 19 februari 2019 at 15:37

Wat een fijne winactie! Ik heb een collega heel positief over dit boek horen vertellen en zou er dus ook wel mee aan de slag willen gaan. Het afgelopen jaar heb ik werk en studies gecombineerd waardoor ik vaak minder tijd in koken kon steken. Nu kan ik me hier terug volop mee bezig houden om nieuwe recepten uit boeken te leren.

Antwoorden
Simone 19 februari 2019 at 16:35

Dit weekend de zoete aardappelsoep gemaakt uit jouw boek ‘Comfort food’. Zo lekker!! En mijn dochter probeerde de choco pops uit. Ook al een succes. Het hele gezin eet al vegetarisch, dus het is weleens tijd om elke week veganistische recepten uit te proberen, op verzoek van mijn jongste dochter. Als ik dit boek win, doe ik het aan haar cadeau. Leuke actie!!

Antwoorden
Hakan 19 februari 2019 at 16:39

Graag met m’n Vega dochter (13) en (going) vegan vrouw lekkere recepten uitproberen!

Antwoorden
Kim Coenen 19 februari 2019 at 16:52

Jaaaa!!! 😀 Ik volg jou en de Happy Pear beide via instagram en Facebook. Hoe leuk zou het zijn als ik met dit kookboek ook nog gewoon letterlijk met jullie mee kan smikkelen en smullen!! Dat zou toch het mooiste zijn wat er is?! 😀 <3

Antwoorden
Lisa 21 februari 2019 at 14:34

Hi Kim, jij hebt een exemplaar van The Happy Pear gewonnen, gefeliciteerd! Wil jij jouw adresgegevens mailen naar office@lisagoesvegan.com? Liefs

Antwoorden
Naomi 19 februari 2019 at 16:58

Heel graag! Mijn vriend en ik eten sinds we samenwonen zo goed als volledig vegan, en jou boek heeft ons daar enorm bij geholpen! We willen steeds nieuwe dingen uitproberen, en dit boek lijkt me super om weer nieuwe lekkere gerechten te ontdekken.

Antwoorden
Danique 19 februari 2019 at 17:41

Wat een ontzettend leuke winactie! Ik volg de broers al ruim een jaar op youtube en vindt hun filmpjes heel veel enthousiasme uitstralen plus dat het natuurlijk ook heerlijke recepten zijn. Fijn dat je vermeldt dat het niet al te moeilijke recepten zijn met ingredienten die gewoon in een normale supermarkt te vinden zijn. dat sommige iets meer tijd kosten is niet erg; mealprep in het weekend.
Ik denk dat ik alleen de keuken in duik maar heel graag mijn huisgenoten de gerechten voorschotel. Ik houd namelijk erg van koken en zij minder. Daarnaast is de plantaardige keuken helemaal nieuw voor hen, maar staan ze open om alles te proberen. Nu al zin in!!
O en die curry ga ik alvast uitproberen voor de volgende eet-date denk ik. 😀

Antwoorden
Marjolein Haaksman 19 februari 2019 at 18:14

Klinkt echt als een heel fijn kookboek!! Dus ik zou graag dit kookboek op de plank willen hebben staan en om eruit te koken natuurlijk!

Antwoorden
Peggy 19 februari 2019 at 18:42

Oh, deze recepten klinken heerlijk! Ik wil heel graag meer bewust en vegan gaan eten. Met het hele gezin! Maar vind het heel moeilijk om te beginnen. Volgens mij heeft dit boek voldoende inspiratie.

Antwoorden
Nele 19 februari 2019 at 18:55

Ik wil dit kookboek graag hebben omdat ik enorm gefascineerd bent in de wereldkeuken en in een veganistische stijl. Ik denk dat ik via dit boek mijn kijk op de vegan wereld zeker kan uitbreiden en daarnaast misschien mijn papa overtuigen om toch minstens 1x per week dat bordje vlees te laten staan, misschien dat een mannelijk kookboek meer invloed heeft ;). Koken doe ik het liefst zonder pottekijkers maar af en toe vraag ik wel hulp aan mijn mama om zo wat tijd samen door te brengen 🙂

Antwoorden
Desiree 19 februari 2019 at 19:38

We zijn erachter gekomen dat mijn man een heleboel dingen niet meer kan eten ivm intolerantie. Ben benieuwd wat er in dit boek van The happy paar staat, dan kunnen we samen op de zondag lekkere dingen gaan uitproberen <3

Antwoorden
Nicole Daatselaar 19 februari 2019 at 22:47

Wauw wat een leuke reacties, zo goed om zoveel aandachtig te geven aan vegan eten
Zou het leuk vinden om mijn kinderen te motiveren met leuke recepten, samen koken maar ook laten koken ik proef wel!
En lekkere recepten voor m’n housewarming tzt
Hartelijke groet,Nicole

Antwoorden
Amy 19 februari 2019 at 23:39

Jaaa geweldig! De heten zijn zo’n inspiratie dat ik eigenlijk alleen hun in mijn keuken nodig heb haha. Maar mijn beste vriendinnetje Raquel is ook zeker welkom. Hebben we weer nieuwe recepten om te preppen

Antwoorden
Milou 20 februari 2019 at 11:44

Hi Lisa! Ik zou het superleuk vinden het boek te winnen, zodat ik deze simpele maar gezonde recepten kan uitproberen op onze boot tijdens onze wereldreis. Ik heb al een klapper vol plantaardige dinerrecepten verzameld, maar een kookboek met speciale recepten zoals wafels ontbreekt nog! x

Antwoorden
Irina 20 februari 2019 at 13:16

Wauw wat een prachtige foto’s en wat zien die recepten er mooi uit! Ik hou van koken en nieuwe recepten uit proberen dus graag doe ik mee! Fingers crossed!!

Antwoorden
Inge 20 februari 2019 at 16:59

Ik probeer al een tijdje mijn beste vriend aan het plantaardig eten te krijgen. Iedere keer verzint hij weer een k… excuus, maar met dit boek kan het gewoon niet meer moeilijk zijn.

Antwoorden
Astrid M 20 februari 2019 at 18:31

Student, stages, drukke agenda … Soms ontbreekt me de tijd en energie om creatief te zijn in de keuken. Dan beperkt koken zich tot wat rijst, groenten en kikkererwten bijeen gooien. Jammer want eigenlijk vind ik koken echt ontspannend. Een tof kookboek met inspirerende recepten zou me er vast toe kunnen zetten om terug vaker de keuken in te duiken en iets moois op tafel te toveren voor mezelf en huisgenoten 🙂

Antwoorden
Caya 21 februari 2019 at 03:22

Ik ben op dit moment op reis, maar ik kom bijna terug naar Nederland en dan zou het super zijn om samen met mijn mama, (die net begonnen is met plantaardig eten) de recepten uit dit boek uit te proberen! Lekker samen koken

Antwoorden
Hedwig Weber 21 februari 2019 at 05:45

Hoi Lisa, ik ben net 2 weken bezig om meer vega te eten. Nog niet elke dag dus. Mijn man en kinderen kijken soms met wat bedachtzame gezichten naar wat ik nu weer voor mezelf op tafel heb getoverd. De rest van mijn gezin eet dus anders. Meer gerechten uit nog een inspirerend kookboek zal hopelijk bij de anderen bedachtzaam veranderen in nieuwsgierig in ook meedoen ☺️

Antwoorden
Jessie 21 februari 2019 at 09:10

Ik zou mijn vleesliefhebbende vriend maar wat graag de gerechten uit dit boek voorschotelen! Om hem te laten ervaren dat vegan eten ook heel voedzaam en lekker kan zijn. Super tof dat twee mannen een vegan kookboek schrijven en recepten hebben gemaakt die zéker bij mannen in de smaak vallen.

Antwoorden
Tessa Berg 4 maart 2019 at 13:18

Wauw, heerlijk lijkt me dit! Bedankt voor het delen!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.