Alle tips op een rij: vegan kerstagenda

Alle tips op een rij: vegan kerstagenda

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent veel gezelligheid! Wil je wat leuks doen tijdens de feestdagen? Ik zet een paar leuke activiteiten op een rij in deze vegan kerstagenda: van kerstdiners tot vegan kerstmarkten.  

Alle tips op een rij: de vegan kerstagenda

(Vegan) kerstmarkten

Tijdens de Feestdagen zijn er een hoop kerstmarkten in Nederland. Dit jaar vindt de eerste vegan kerstmarkt van het noorden van Nederland plaats in Groningen op 23 december. Zowel het eten als het drinken is vegan en alle kraampjes verkopen duurzame en vegan cadeautjes. Buiten al het lekkers is er ook live muziek. Perfect om hier voor de feestdagen nog even langs te gaan.

Voor meer informatie over de Groningse vegan kerstmarkt op 23 december, kijk hier.

Ook in Leopoldsburg in België zal er dit jaar op 16 december een (grotendeels) vegan kerstmarkt zijn. Leopoldsburg is gelukkig niet heel ver over de Nederlandse grens, dus kan je makkelijk bezoeken. Veel lekkere foodtrucks en duurzame kraampjes om cadeautjes te kopen.

Voor meer info over de vegan kerstmarkt in België op 16 december, kijk hier.

Aankomend weekend vindt de Conscious Christmas Fair van Holistik plaats in het College Hotel in Amsterdam. Hier kun je verschillende duurzame en vegan merken vinden zoals Squalan (natuurlijke huidverzorging) Lovechock (raw vegan chocolate) maar ook Provamel en je kunt genieten van een kopje koffie met havermelk. Een toegangsticket is €7,50 euro waarvan 1 euro naar Stichting het Vergeten Kind gaat.

Voor meer informatie over de Conscious Christmas Fair op 15 & 16 december, klik hier. 

https://www.instagram.com/p/Bq4hOq7lRWn/

Vegan buiten de deur

Geen zin om in de keuken te staan maar om rond de kerstdagen buiten de deur te eten? Er zijn ontzettend veel leuke events; van high tea tot 5-gangen diners; dus neem je vader, moeder, broer, zus, tante, oma, etc. voor een gezellige brunch of avond. Hier staan mijn favorieten op een rij:

  • Christmas high tea bij Koffie ende Koeck in Amsterdam (16 december) mail of bel voor reserveringen
  • Cheesy December Celebrations bij Mr. & Mrs Watson in Amsterdam (18-30 december) klik hier voor meer informatie 
  • Dophert Christmas dinner & brunch bij Dophert Amsterdam (22 & 23 december) klik hier voor meer informatie
  • Kerstavond suprise dinner bij SNCKBR in Utrecht (24 december) klik hier voor meer informatie 
  • Kerstdiner in De Nobele Hoeve in Strijbeek (25 december) klik hier voor meer informatie
  • Kerstbrunch bij Happy Earth in Rotterdam (25 & 26 december) klik hier voor meer informatie

Credits: Dophert Amsterdam

Amsterdam Light Festival

Mocht je met de feestdagen in Amsterdam zijn, dan is het Amsterdam Light Festival zeker een aanrader. Dit jaar vindt alweer de zevende editie plaats. Door de hele stad zijn bijzondere kunstwerken gemaakt van lichtjes, de een nog mooier dan de andere. Je kunt kiezen voor een rondvaartboot of voor een wandelroute door de stad die je langs alle kunstwerken meeneemt. Elk jaar heeft het Light Festival een ander thema, dit jaar is het thema ‘The Medium is the Message’.

Voor meer informatie over het Amsterdam Light Festival, kijk hier.

https://www.instagram.com/p/Bq0OOnLFgP_/

Kerstsamenzang in Haarlem

Mijn stagiaire Maud komt uit Haarlem en die gaat elk jaar op kerstavond naar de kerstsamenzang op de Grote Markt in Haarlem. Een leuke avond waar de Grote Markt helemaal vol staat met mensen die kerstliedjes zingen onder het genot van een glaasje glühwein. Dit jaar begint de avond met een ‘silent disco’ en na de Nachtmis vindt om 00:00 de kerstzang plaats.

Voor meer informatie over Kerstavond in Haarlem, klik hier voor meer informatie.

Heb jij nog leuke plannen tijdens de feestdagen dit jaar? Zijn er events die ik vergeten ben? Check dit artikel met tips voor duurzame (kerst)cadeautjes. Laat het me weten via Instagram, Facebook of via de comments hieronder.

Ik wens jullie alvast hele fijne kerstdagen toe!

Liefs, Lisa

Heb je mijn nieuwe kookboek ‘Vegan Comfortfood’ al? Vraag of geef hem tijdens de Feestdagen. Hier kun je het boek bestellen. Daar staat ook het recept in voor deze lekkere en snelle cranberry granola. 

Food shoot - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie