Home Waarom vegan? 6 makkelijke tips voor een gelukkiger leven

6 makkelijke tips voor een gelukkiger leven

30 januari 2017

Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen bezig is met gelukkig zijn of worden. Maar wat is geluk? En hoe zorg je dat je gelukkig wordt of blijft? Vandaag deel ik 6 makkelijke tips die ik zelf gebruik voor een gelukkiger leven. En start ik vandaag een mini Thankfulness Challenge. Doe jij ook mee?

Ik lees steeds vaker dat het percentage burn-outs onder jongeren groeit. Ergens begrijp ik het wel. We willen elkaar allemaal overtreffen. Beter, sneller, slanker, mooier en succesvoller zijn (dan een ander). We zijn ambitieus (ja ik ook) en veel dingen zijn makkelijker geworden dus er wordt ook veel van je verwacht. Zelf heb ik ook de neiging om maar door te blijven gaan. Hard blijven werken, vrienden en familie zien, nieuwe dingen leren, veel reizen, genoeg sporten, gezond eten en ook nog een beetje te kunnen ontspannen. Maar hoe zorg je dat je blijft genieten en gelukkig wordt (en blijft)?

Vandaag deel ik 6 tips die ik zelf gebruik om positief en gelukkig in het leven te staan.

6 makkelijke tips voor een gelukkiger leven

  • Focus je op het hier en nu. We hebben er allemaal een handje van: bezig zijn met wat je vanmiddag, vanavond of morgen moet doen. Je afspraak, je presentatie of het eten van morgen. Maar als je volledig focust op het HIER&NU-moment kun je er meer van genieten en dus ook meer ontspannen. Dit betekent echt niet dat je alles spontaan moet doen of dat je je niet meer kunt voorbereiden op een afspraak van morgen, maar zorg dat je niet eindeloos gaat piekeren over het verleden of dingen die komen gaan. Vaak heeft het toch geen zin en zorgt er alleen maar voor dat je meer stress ervaart. Ook al heb ik een belangrijke afspraak morgen, ik probeer toch lekker van mijn etentje te genieten de avond ervoor. 
  • Geniet van de kleine dingen. Door je aandacht te vestigen op wat je nu doet, kan je meer genieten van het moment. En welke momenten maken je nou echt gelukkig? Natuurlijk zal een nieuwe telefoon, een paar schoenen of gave tas je even een geluksgevoel geven. Maar probeer juist van de kleine alledaagse dingen te genieten; een warm kopje thee na een koude fietstocht, een vers gebakken vegan bananenbrood, een ochtendzonnetje of een lekkere koffiegeur op het station. Genieten van kleine dingen is makkelijk en het zorgt voor een fijn gevoel van dankbaarheid. Ik probeer dit vaak te doen als ik een trieste documentaire/film heb gezien over dierenleed. Ik probeer dan te genieten van de kleinere dingen zoals een berichtje dat iemand lekker vegan heeft gekookt uit mijn boek! 
  • Stop met vergelijken. We doen het allemaal, het is menselijk om je te vergelijken met anderen. Maar dit kan heel tricky zijn. Of je nou je baan, huis, vrienden of uiterlijk vergelijkt met anderen, of dat je jezelf vergelijkt met anderen die gezonder of vaker vegan eten dan jij. STOP! Het gras is altijd groener bij de buren. Je gaat nooit iemand anders worden, dus focus je op jezelf, jouw lichaam en jouw mindset. Jouw doelen, wensen, dromen ga jij verwezenlijken! Ik probeer mij niet te vergelijken met andere (buitenlandse) bloggers die al jaren verder zijn. Ik heb een eigen pad en ik ben uniek!
  • Visualiseer situaties waar jij blij van wordt. Visualiseren is het denken in beelden. Door te visualiseren wat jij graag wilt bereiken en waar jij blij van wordt, kun je veranderingen makkelijker en sneller realiseren. Topsporters maken veel gebruik van visualiseren, om hun prestaties te verwezenlijken. Zie je op tegen een lastige afspraak of situatie? Focus je niet op je angsten en dingen die mis kunnen gaan, maar beeld je juist in hoe jij wilt dat de situatie idealiter verloopt. Dit werkt zo goed en je zult zien dat je dit ook uit zal stralen. Visualiseren kan ook op een breder niveau. ‘Ik visualiseer mijzelf gezond, gelukkig en succesvol’ 
  • Geef iemand een compliment. Dit is zo makkelijk en het geeft zo’n goed gevoel! Het is fijn om een compliment van iemand te ontvangen (al heb ik daar soms moeite mee) maar het is nóg leuker om een compliment aan iemand te geven. Doordat iemand anders een goed gevoel te bezorgen, zul jij je ook goed voelen. Al zeg je tegen de buurvrouw dat haar tuin er mooi uit ziet, simple as that!
  • Geniet van alleen zijn. We zijn soms zo druk bezig met anderen om ons heen dat je makkelijk vergeet wie we zelf zijn en wat we zelf eigenlijk leuk vinden. Door alleen te zijn heb je meer vrijheid, meer tijd voor jezelf en sta je meer in contact met je gedachten en emoties. Dus ga gerust eens een (mid)dagje weg en geniet ervan om lekker met jezelf te zijn! Ik vind het heerlijk om alleen door de stad te fietsen, door het park te lopen en alleen in een koffiezaakje te zitten. 

Ik kan nog uren doorgaan maar ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

Om de eerste 2 punten meer body te geven start ik vandaag een 5-daagse Thankful Challenge!

Thankful Challenge {5 dagen}

Elke dag: Schrijf of maak een foto van 3 dingen waar jij dankbaar voor bent! Deel hem op Facebook of Instagram met #lisasthankfulnesschallenge

Het klinkt knullig -opschrijven waar je dankbaar voor bent-. Maar serieus, het helpt! Je wordt namelijk geforceerd om even stil te staan bij de dingen die je vandaag gedaan hebt. Dit kan ALLES zijn (een vers kopje koffie, die zoete rijpe mango of je lekkere shampoo) Ik doe zelf uiteraard ook mee en je kunt vanaf vandaag mijn 3 dingen zien op Instagram Stories.

Doe jij mee? En wat is jou tip voor een gelukkiger leven?

Let me know!

Liefs,

Lisa

Check mijn boek voor nog meer praktische tips voor a happy healthy vegan lifestyle! 

Beeld: Puur by Dyana

Gerelateerde posts

7 berichten

Monique 30 januari 2017 at 11:46

Super leuk en goed om zo’n thankfulness challange te doen!
Denk dat veel mensen er wat mee kunnen om bewuster en dus dankbaarder in het leven te staan!
Ik probeer iedere avond en of ochtend in bed mijn dankbaarheid in gedachten op te sommen van de afgelopen dag of de komende dag.

Antwoorden
Lisagoesvegan 30 januari 2017 at 13:10

Wat fijn Monique, Ja dat denk ik ook! Oh wat goed dat je het al doet! Ik ben heel benieuwd naar jouw dankbaarheid momenten! Let me know via Instagram 🙂 Liefs X

Antwoorden
Charlotte Roos 30 januari 2017 at 11:49

Lieve Lisa, wat een mooi initiatief! Daar ben ik nou dankbaar voor! ik benoem ook wel eens de dingen waar ik dankbaar voor ben, maar het verwatert ook weer zo snel! Ik ga het weer oppakken.
Dank voor al jouw fantastisch positieve woorden!

Antwoorden
Lisagoesvegan 30 januari 2017 at 13:11

Ah lief dankjewel Charlotte! Precies, ik doe het vaak ook eventjes en daarna niet meer, maar het is ZO fijn!! Ben benieuwd naar jouw dingen 🙂 Liefs X

Antwoorden
Brenda 30 januari 2017 at 15:58

Hee, random bericht maar vroeg me af of er iemand is die het leuk lijkt om met mij donderdag 2 februari naar Go With The Glow Vegan Dinner 1 year anniversary (https://www.facebook.com/events/313613319035193/) te gaan. Het kost €35. Ik ben zelf 18 jaar en studeer IBMS. Ik houd van koken, bakken, winkelen, films kijken en lezen. Leeftijd of iets maakt me verder eigenlijk niet uit. Ik hoop dat iemand dit ook gaaf vind en met mij mee wil. Je kan een email sturen naar brendastolwijk@hotmail.com

Antwoorden
Lisagoesvegan 31 januari 2017 at 20:28

Wat leuk Brenda, super gezellig! Je kan het ook even in de Facebook groep Lisa goes Vegan recepten plaatsen 🙂 Liefs!

Antwoorden
Willemijn 30 januari 2017 at 18:37

Kijk, hierom vind ik je dus zo’n leuk mens, je eet niet alleen vegan, je maakt ook op deze manier de wereld mooier 🙂 Goeie tips, ik kende ze al, maar nu weer even toepassen 😉

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.