Skip to content

01 okt 2020 5 x tips voor een duurzame slaapkamer

Ben je van plan om jouw slaapkamer (opnieuw) in te richten ? Vandaag deel ik 5 duurzame tips voor een fijne, gezonde slaapkamer. Op mijn Instagram account kun je de home-tour (video) vinden waar je een indruk krijgt van onze slaapkamer. We delen ook een leuke winactie voor ecologische en fairtrade beddengoed. Veel leesplezier!

Bij elke aankoop die we doen, kunnen we impact maken op de wereld om ons heen. Toch staan we hier nog niet genoeg bij stil. Er zijn veel duurzame opties die wellicht niet meteen voor de hand liggen. Daarom deel ik in dit artikel meer over duurzaam beddengoed, circulaire matrassen en tweedehands spullen voor in de slaapkamer.

5 x tips voor een duurzame slaapkamer

Circulair matras

Wist je dat we per jaar in Nederland ruim 1,5 miljoen matrassen weggooien? Ontzettend zonde en dit levert veel onnodige verspilling en vervuiling op. Maar is er een duurzamer alternatief? Meet Bedzzzy! Het eerste circulaire matras! Dit Bedzzzy matras is lokaal geproduceerd en wordt gemaakt van duurzame materialen die 100% hergebruikt kunnen worden voor een nieuw matras. Een hele mooie ontwikkeling in een sector die veel problemen heeft met recycling. En nog belangrijker -ik slaap er nu al maanden op- en het bed ligt fantastisch lekker. Je kunt ervoor kiezen om het matras te kopen of om per maand te betalen. Bedzzzy bezorgt het matras bij jou thuis en neemt (indien nodig) ook je oude matras weer mee, daar kunnen zij bijv. weer een judomat van maken. Lever je je oude Bedzzzy matras in, dan maken zij daar weer een nieuw matras van. Kortom, een tof initiatief!

Bedzzzy, matras vanaf €14,50 per maand of voor een eenmalige aankoop vanaf €599, www.bedzzzy.com

Ecologisch beddengoed

Er is wat mij betreft niets fijner om na een drukke (werk)dag in een schoon bed te duiken met zacht beddengoed. Ik was al een tijd benieuwd naar het merk Yumeko en daar ben ik zeer over te spreken. Yumeko’s missie? Change the world sleeping. Yumeko maakt zacht, ecologisch en fairtrade bed- en badgoed van hoge kwaliteit. Hun producten worden op een eerlijke manier (met respect voor mens, dier en milieu) geproduceerd met gebruik van de meest natuurlijke materialen.

Wij slapen al maanden onder het heerlijke beddengoed en gebruiken met veel plezier de douchelakens. En omdat wij zo fan zijn van Yumeko, mogen we 2 van jullie blijmaken met het volgende:

 • 1 overtrekset + 2 bijbehorende kussenslopen
 • 4 handdoeken of douchelakens + badmat

De winactie is ondertussen gesloten. Ontzettend veel mensen hebben meegedaan en ik heb 2 winnaars mogen uitkiezen. Gefeliciteerd Rachnel en Julia, de overtrekset en de handdoeken komen zo snel mogelijk jullie kant op.

Kijk voor alle producten op Yumeko, www.yumeko.nl

Ecologische en natuurlijk verf

Zin om je (slaap)kamer op te fleuren met een likje verf? Veel verf bevat schadelijke chemisch stoffen die je liever niet dagelijks wilt inademen. Gelukkig bestaat er ook mooie kwalitatief verf die niet schadelijk is voor je gezondheid en onze planeet. Wij hebben onze woon- en slaapkamer geverfd met krijtverf van Amazona. Deze verf bevat natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch en volledig biologisch afbreekbaar. De verf droogt snel en creëert een prachtige natuurlijk effect. Naast de krijtverf kun je ook kiezen voor kalkwas of colourwax. De blikken verf zijn voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. De lege waxblikken kunnen daardoor gewoon bij het restafval.

Amazona eco verf www.amazona.nl

https://www.instagram.com/p/CElszbuD8cZ/

Meubels: tweedehands en natuurlijke materialen

Het kopen van (nieuwe) spullen is één van de meest vervuilende gewoontes (Bron: de Verborgen Impact). De productie van spullen kost ontzettend veel energie, water, grondstoffen en veroorzaakt ontbossing en veel CO2 uitstoot. Het kopen van tweedehands meubels heeft een veel lagere impact op het milieu, omdat de impact van het aanschaffen niet nog een keer gemaakt hoeft te worden. Daarbij, tweedehands winkelen is ook nog eens ontzettend leuk. Een favoriet van mij is het platform Reliving, waar je allerlei vintage en tweedehands meubels kunt scoren.

Ben je toch van plan om te investeren in een nieuw meubelstuk waar je lang mee doet? Kies dan voor een product gemaakt van natuurlijke materialen, die op een eerlijke manier is gemaakt.

Planten

Planten zijn niet alleen gezellig om in huis te hebben, maar ze zijn ook fijn voor de luchtkwaliteit. Zeker in de slaapkamer is het heerlijk om luchtzuiverende planten te hebben. Helaas wordt voor het kweken van veel planten en bloemen veel gif en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Niet alleen enorm schadelijk voor het milieu maar ook funest voor onze biodiversiteit en in het bijzonder nog; onze bijen. Daarom is het zo belangrijk om planten te kopen die met respect voor natuur zijn gekweekt en die bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Een mooie plek voor het kopen van gifvrije, biologische planten is de website Sprinklr. Van zaden voor op je balkon/tuin, mooie kamerplanten en hele pakketten waar je mee aan de slag kan, je vindt het allemaal bij Sprinklr. De planten worden thuisbezorgd en op de website kun je ook allerlei verzorgingstips vinden.

Kijk voor het assortiment planten op Sprinklr, www.sprinklr.co

https://www.instagram.com/p/CBlE1rcl02a/

Tot zo ver de 5x tips voor in de slaapkamer. Binnenkort verschijnen er meer duurzame tips voor de woon- en badkamer.

Heb jij nog een tip ? Laat het mij hieronder weten.

Veel liefs.

2 Reacties

 1. Dag Lisa,

  Ik wil een muur in mijn slaapkamer ook graag met ecologische krijtverf een kleurtje geven. Welke kleurtint van Amazona hebben jullie gekozen? Het ziet er mooi uit!

  Groetjes
  Laura

  1. Hi Laura! Ja het is zo mooi, wij hebben de krijtverf van Amazona, volgens mij in de kleur Skin als ik het goed heb. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *