Home Lisa's favoriet 5 x tips voor een duurzame slaapkamer

5 x tips voor een duurzame slaapkamer

1 oktober 2020

Ben je van plan om jouw slaapkamer (opnieuw) in te richten ? Vandaag deel ik 5 duurzame tips voor een fijne, gezonde slaapkamer. Op mijn Instagram account kun je de home-tour (video) vinden waar je een indruk krijgt van onze slaapkamer. We delen ook een leuke winactie voor ecologische en fairtrade beddengoed. Veel leesplezier!

Bij elke aankoop die we doen, kunnen we impact maken op de wereld om ons heen. Toch staan we hier nog niet genoeg bij stil. Er zijn veel duurzame opties die wellicht niet meteen voor de hand liggen. Daarom deel ik in dit artikel meer over duurzaam beddengoed, circulaire matrassen en tweedehands spullen voor in de slaapkamer.

5 x tips voor een duurzame slaapkamer

Circulair matras

Wist je dat we per jaar in Nederland ruim 1,5 miljoen matrassen weggooien? Ontzettend zonde en dit levert veel onnodige verspilling en vervuiling op. Maar is er een duurzamer alternatief? Meet Bedzzzy! Het eerste circulaire matras! Dit Bedzzzy matras is lokaal geproduceerd en wordt gemaakt van duurzame materialen die 100% hergebruikt kunnen worden voor een nieuw matras. Een hele mooie ontwikkeling in een sector die veel problemen heeft met recycling. En nog belangrijker -ik slaap er nu al maanden op- en het bed ligt fantastisch lekker. Je kunt ervoor kiezen om het matras te kopen of om per maand te betalen. Bedzzzy bezorgt het matras bij jou thuis en neemt (indien nodig) ook je oude matras weer mee, daar kunnen zij bijv. weer een judomat van maken. Lever je je oude Bedzzzy matras in, dan maken zij daar weer een nieuw matras van. Kortom, een tof initiatief!

Bedzzzy, matras vanaf €14,50 per maand of voor een eenmalige aankoop vanaf €599, www.bedzzzy.com

Ecologisch beddengoed

Er is wat mij betreft niets fijner om na een drukke (werk)dag in een schoon bed te duiken met zacht beddengoed. Ik was al een tijd benieuwd naar het merk Yumeko en daar ben ik zeer over te spreken. Yumeko’s missie? Change the world sleeping. Yumeko maakt zacht, ecologisch en fairtrade bed- en badgoed van hoge kwaliteit. Hun producten worden op een eerlijke manier (met respect voor mens, dier en milieu) geproduceerd met gebruik van de meest natuurlijke materialen.

Wij slapen al maanden onder het heerlijke beddengoed en gebruiken met veel plezier de douchelakens. En omdat wij zo fan zijn van Yumeko, mogen we 2 van jullie blijmaken met het volgende:

  • 1 overtrekset + 2 bijbehorende kussenslopen
  • 4 handdoeken of douchelakens + badmat

De winactie is ondertussen gesloten. Ontzettend veel mensen hebben meegedaan en ik heb 2 winnaars mogen uitkiezen. Gefeliciteerd Rachnel en Julia, de overtrekset en de handdoeken komen zo snel mogelijk jullie kant op.

Kijk voor alle producten op Yumeko, www.yumeko.nl

Ecologische en natuurlijk verf

Zin om je (slaap)kamer op te fleuren met een likje verf? Veel verf bevat schadelijke chemisch stoffen die je liever niet dagelijks wilt inademen. Gelukkig bestaat er ook mooie kwalitatief verf die niet schadelijk is voor je gezondheid en onze planeet. Wij hebben onze woon- en slaapkamer geverfd met krijtverf van Amazona. Deze verf bevat natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch en volledig biologisch afbreekbaar. De verf droogt snel en creëert een prachtige natuurlijk effect. Naast de krijtverf kun je ook kiezen voor kalkwas of colourwax. De blikken verf zijn voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. De lege waxblikken kunnen daardoor gewoon bij het restafval.

Amazona eco verf www.amazona.nl

Meubels: tweedehands en natuurlijke materialen

Het kopen van (nieuwe) spullen is één van de meest vervuilende gewoontes (Bron: de Verborgen Impact). De productie van spullen kost ontzettend veel energie, water, grondstoffen en veroorzaakt ontbossing en veel CO2 uitstoot. Het kopen van tweedehands meubels heeft een veel lagere impact op het milieu, omdat de impact van het aanschaffen niet nog een keer gemaakt hoeft te worden. Daarbij, tweedehands winkelen is ook nog eens ontzettend leuk. Een favoriet van mij is het platform Reliving, waar je allerlei vintage en tweedehands meubels kunt scoren.

Ben je toch van plan om te investeren in een nieuw meubelstuk waar je lang mee doet? Kies dan voor een product gemaakt van natuurlijke materialen, die op een eerlijke manier is gemaakt.

Planten

Planten zijn niet alleen gezellig om in huis te hebben, maar ze zijn ook fijn voor de luchtkwaliteit. Zeker in de slaapkamer is het heerlijk om luchtzuiverende planten te hebben. Helaas wordt voor het kweken van veel planten en bloemen veel gif en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Niet alleen enorm schadelijk voor het milieu maar ook funest voor onze biodiversiteit en in het bijzonder nog; onze bijen. Daarom is het zo belangrijk om planten te kopen die met respect voor natuur zijn gekweekt en die bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Een mooie plek voor het kopen van gifvrije, biologische planten is de website Sprinklr. Van zaden voor op je balkon/tuin, mooie kamerplanten en hele pakketten waar je mee aan de slag kan, je vindt het allemaal bij Sprinklr. De planten worden thuisbezorgd en op de website kun je ook allerlei verzorgingstips vinden.

Kijk voor het assortiment planten op Sprinklr, www.sprinklr.co

Tot zo ver de 5x tips voor in de slaapkamer. Binnenkort verschijnen er meer duurzame tips voor de woon- en badkamer.

Heb jij nog een tip ? Laat het mij hieronder weten.

Veel liefs.

Gerelateerde posts

14 berichten

Miranda van Steenis 1 oktober 2020 at 17:58

Hoi Lisa
Enig tijd volg ik je al en vind je insta huis tour fantastisch ik zou heel graag de producten yumeko willen winnen heb drastisch ander beddengoed nodig maar omdat ik dat nog een lange tijd daar aan geen geld uit kan geven doordat andere dingen nu voor moet gaan zou het zo fantastisch zijn om te winnen.

Antwoorden
Lisa 1 oktober 2020 at 19:12

Hoi Lisa,
Yumeko is een mooi duurzaam merk, ik heb al een paar keer de site bezocht. Er zit wel een prijskaartje aan maar dan heb je wel een mooi, kwalitatief en duurzaam product. De overtrek van katoen in combinatie met tencel lijkt me een hele fijn stof, hier zal je vast lekker onder slapen. Lijkt me leuk om met de winactie mee te doen.
Hoop dat jullie het naar jullie zin hebben in jullie huis! 🙂 zag er erg leuk uit allemaal.
Fijne avond.

Liefs, Lisa

Antwoorden
Maureen 4 oktober 2020 at 12:03

Een tijdje terug heb ik iemand heel blij gemaakt met handdoeken van Yumeko, na al het positieve dat ik daarvan heb gehoord ben ik heel benieuwd om zelf hun producten is uit te proberen 🙂

Antwoorden
Boukje 1 oktober 2020 at 21:35

Yumeko is zo fijn! Dat zou onze nachten nóg beter maken Door het materiaal, maar misschien nog meer door te weten dat het verantwoord is.

Antwoorden
Nerita 2 oktober 2020 at 12:42

Wat een mooie slaapkamer, Lisa. Ik ben ook erg fan van Yumeko, prachtige merk. Mag ik vragen waar je het houten kastje/ commode gekocht hebt?

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 oktober 2020 at 11:40

Hi Nerita! Die hebben we via Westwing gekocht 🙂

Antwoorden
Mirte 2 oktober 2020 at 13:32

Oooh ik zou zo graag het beddengoed van yumeko willen winnen wij zijn sinds kort naar een huisje verhuisd, waarbij we bijna alles tweedehands en duurzaam hebben gekozen. Hierdoor vond ik het financieel een te grote stap om ook nieuw beddekovertrek duurzaam te kopen! Dit zou dus perfect zijn

Antwoorden
Marysia Bakker 2 oktober 2020 at 22:21

Helemaal kapot (misschien op zijn Limburgs) van yumeco!

Antwoorden
Chantal 3 oktober 2020 at 15:52

Hi lieve Lisa, hele fijne en goede tips! Je kunt je inderdaad bij elke aankoop vooraf afvragen hoe dit het duurzaamste kan (en of je het überhaupt wel nodig hebt ). En gelukkig zijn er voor steeds meer producten duurzame en diervriendelijke alternatieven dus!
Het merk Yumeko ken ik al wel, ook al een aantal keren bekeken. Maar omdat ik het niet breed heb, moet ik wel even sparen voor zo’n mooie beddengoedset… Deze winactie zou voor mij dus heel wat schelen! Dan kan ik weer heel lang vooruit met mooi en duurzaam beddengoed

Liefs, Chantal ❤

Antwoorden
Chantal 3 oktober 2020 at 16:13

Oja, wat ik je ook nog wilde vragen: waar hebben jullie dat mooie bed vandaan en is het ook duurzaam hout toevallig? 🙂

Antwoorden
Lisagoesvegan 6 oktober 2020 at 11:40

Hi Chantal! Ja zeker, dat bed is van Objektunseretage (ZIANS) niet goedkoop, maar een prachtige investering!

Antwoorden
Annemijn 3 oktober 2020 at 21:47

Hey Lisa,
Wat ziet jullie huis er super mooi uit! Heel warm en gezellig. En wat een mooie zoutsteen naast je bed!
Ik zou graag de producten van Yumeko willen winnen. Ik probeer de laatste tijd steeds meer om, als ik nieuwe producten aanschaf, deze te kopen bij een duurzaam/ethisch verantwoord merk. Mooi beddengoed stond al een tijdje op het lijstje. Ik vind Yumeko’s aanbod er super uit zien, met hele mooie kleuren! Nu al zin om in de komende wintermaanden in bad te gaan, af te drogen met heerlijke badlakens, om vervolgens lekker op tijd onder Yumeko beddengoed in bed een boekje te lezen en heerlijk in slaap te vallen.

PS: Thanks voor de tip van de planten! Ik hou zelf heeel erg van planten in huis, maar ik had eigenlijk geen idee van de gifstoffen..

Liefs,
Annemijn

Antwoorden
Stephanie 4 oktober 2020 at 09:41

Wat leuk dat er naast de boeken (die hier een mooi plekje in de boekenkast hebben) ook aandacht uit gaat naar verduurzaming van ons dagelijks leven! Wij hebben veel tweedehands spullen in onze slaapkamer staan, maar onlangs geïnvesteerd in een duurzaam houten bed. Een dekbed van Yumeko zou het verhaal helemaal af maken. Ik heb hier al een keer onder mogen slapen en dat is heerlijk! Als ik dan ook nog op het badmatje de handdoeken zou mogen gebruiken maak ik de wereld in Limburg een stukje mooier. Gisteren heb ik toevallig een zoutsteen kaarsje gevonden dat hier prachtig staat. Dank voor dit artikel, ik ben weer helemaal geïnspireerd!

Antwoorden
Maureen 4 oktober 2020 at 12:04

Een tijdje terug heb ik iemand heel blij gemaakt met handdoeken van Yumeko, na al het positieve dat ik daarvan heb gehoord ben ik heel benieuwd om zelf hun producten is uit te proberen 🙂

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.