Home TravelAmsterdam 5 x favoriete koffie hotspots
5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

5 x favoriete koffie hotspots

4 februari 2016

Hallo, ik ben Lisa en ik ben een enorme koffieleut. Ik drink normaal altijd zwarte koffie, maar als ik stout ben bestel ik een flat white. Vandaag dus 5 x favoriete koffie hotspots waar je mij geregeld zult vinden en waar je lekker zo’n hippe soja/amandel/ speltmelk cappuccino/flat white/espresso macchiato kan drinken.

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

5 x favoriete koffie hotspots

in Amsterdam

SCANDINAVIAN EMBASSY

Yup, ik ben hier geregeld te vinden in het weekend. Scandinavisch ingerichte koffiebar met hele fijne koffie. Ze hebben ook een lekker ontbijtje: de porridge. Mijn tip? Probeer de cappuccino met speltmelk. 

Beschikbaar: Soja, amandel en speltmelk +wifi 

Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

IL MOMENTO 

Italianen, tja die weten wel wat goed is. Het eten, de koffie en de sfeer. Relatief klein zaakje met een klein terrasje (waar je lekker in de zomer kan buiten zitten). Ik neem hier altijd de flatwhite met soja melk. Enorm veel taartjes staan er altijd op de toonbank (niet vegan) wel leuk voor het oog 😉

Beschikbaar: sojamelk + wifi

Singel 180, 1015 AJ Amsterdam Open van 08:00–18:00 uur

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

De koffiesalon

De koffiesalon zit door heel Amsterdam, maar blijft één van mijn favoriete koffieplekjes. Oke, vooral omdat het ongeveer náást mijn huis is en ik vaak na mijn boodschappen op de Albert Cuyp hier neer plof en met vriendinnen bijklets. Je kan onbeperkt water pakken (is ook wel fijn op je brakdag) en in de zomer is hier op het terras bijna de hele dag zon.

Beschikbaar: sojamelk 

Eerste van der Helststraat 66III, Amsterdam, dagelijks open 07:0019:00 uur

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

Cottoncake 

Als ik zoek ben, is dit de denk ik de eerste plaats waar je mij zult vinden. Een licht, ruim-ogende koffiezaak met hele mooie (maar ook prijzige) kleding. Je kan hier ook heerlijk lunchen met dikke smoothies, vegan summerrolls en lekkere taartjes. Plus ze maken echt schilderijtjes van je koffie. Kijk nou gewoon even! (Oja, en ze hebben allemaal lekkere siroopjes voor als je in een zoete bui bent 😉

Beschikbaar: soja én amandelmelk + wifi 

1e van der Helststraat 76-hs, Amsterdam. 

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

TWO FOR JOY COFFEE ROASTERS

Two for Joy heeft zit op de Haarlemmerdijk en serveren hun koffie bij Hartje Oost (toffe zaak ook). Ze hebben goede koffie, leuke bediening en een zacht muziekje als achtergrond. De wifi is ook snel, dus prima om een dagje daar te werken.

Beschikbaar: soja melk + snelle wifi

Haarlemmerdijk 182, Amsterdam

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

Gelukkig kan je bij heel veel tenten nu een plantaardige melk voor in je koffie bestellen. Wat zijn jouw favoriete koffietentjes? In Dublin dronk ik een koffie met kokosmelk, ook erg bijzonder. (Wel zwaar op de maag, maar heel lekker romig)

Liefs,

Lisa

Dit was 3 jaar geleden in Tokyo, Japan toen we in een koffie-zaakje waren met prachtige latte-art cappucino’s.  Panda’s en konijntjes werden in onze koffie’s gemaakt! 

5 x favoriete koffie hotspots - Lisa goes Vegan

Gerelateerde posts

5 berichten

Marieke 4 februari 2016 at 11:00

Ik ben dol op koffie! Zo erg, maar ik kan (en wil) eigenlijk niet meer zonder haha!

Antwoorden
Lotte 4 februari 2016 at 15:44

I loveeee coffeeee. Ik kan niet opstaan zonder mijn bak koffie! Thuis heb ik een Senseo, maar op werk ben ik verwend met een superluxe espressomachine. Heerlijk, die verse bonen. En sinds kort hebben we ook sojamelk. (Ik heb het er eindelijk doorheen weten te krijgen^^)

Antwoorden
Lisagoesvegan 4 februari 2016 at 17:07

haha lekkkerrr, ooh nespresso is zo lekker! 🙂 Liefs

Antwoorden
Demi 4 februari 2016 at 17:06

Ik ben ook gek op koffie! Op de Oudezijds Voorburgwal zit een super leuk, klein tentje. Ivy & Bros. Ook heerlijk om te lunchen :-).

Antwoorden
Lisagoesvegan 4 februari 2016 at 17:06

Oeh goede! kende ik nog niet! X

Antwoorden

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.