5 vegan recepten die ik uit wil proberen

5 vegan recepten die ik uit wil proberen

Als ik zou willen, zou ik dagen kunnen vullen met het bekijken van vegan recepten die ik nog wil uitproberen. Ik gooi het altijd op ‘de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw’ waarin ik denk dat ik eeuwen de tijd heb en dan alles kan maken. Vandaag 5 vegan recepten die ik graag wil uitproberen.

5 vegan recepten die ik uit wil proberen

Van vegan taart tot shitake bacon. Mijn lievelingsrecepten die ik de komende tijd wil uitproberen.

Vegan bosbessen taart – The vegan student

Ik zag deze prachtige vegan taart op Instagram voorbij komen bij Nina the Vegan Student. Wow, wat een plaatje! Verschillende laagjes, creamcheese topping en knapperige topping. Het recept bevat suiker maar dit kan je makkelijk vervangen door kokosbloesemsuiker of gepureerde dadels.

Check het recept hier. 

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes VeganVegan Shiitake bacon – Olives for dinner

Vegan bacon kan op veel verschillende manieren gemaakt worden. Ik heb een heeeel erg lekker recept voor tempeh bacon in mijn boek staan. Maar naast tempeh, kun je ook bacon maken van kokosnoten, aubergine en zelfs paddenstoelen. Shiitakes schijnen enorm goed te werken! De bacon smaak krijg je door liquid smoke te gebruiken, dit kun je online kopen, zoals bijvoorbeeld bij www.veggiedeli.nl

Het recept van deze shiitake bacon vind je hier.

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan

Vegan Cashew Mozzerella – The Tasty K

Hoewel ik nooit een enorme kaasfan ben geweest, ben ik de lulligste niet als het gaat om het proeven van vegan kaas. Het maken ervan is nog wel een uitdaging. Deze cashew mozzerella met dille ziet er zo lekker dat ik hem wel wil proberen. Dit recept van the Tasty K is glutenvrij, suikervrij en volgens de auteur, heeel erg lekker op een sandwhich, pizza’s of door lasagne.

Ik ben enorme fan van cashews weken, want ze lenen zich uitstekend voor het maken van cheesecake, mayo (recept in mijn boek straks) en deze mozzerella dus.

Het recept voor deze cashew mozzerella vind je hier.

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan

Creamy pumpkin bars – Minimalist Baker

Ik ben fan van Minimalist Baker; ze gebruikt weinig ingrediënten en de foto’s zien er altijd PRACHTIG uit. Mijn oog viel meten op deze creamy pumpkin bars. Want, alles met pompoen en twee laagjes, dan ben ik verkocht. In plaats van de pumpkin pie spice mix kun je ook speculaaskruiden gebruiken 🙂 Misschien nog wel lekkerder.

Het recept van deze creamy pumpkin bars vind je hier.

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan

Cappuccino cups – Lazy cat kitchen

Als je mij volgt op Snapchat of Instagram stories, dan weet je vast wel dat ik gek ben op koffie. Voorheen dronk ik vaak cappuccino, nu is dat eerder een ‘traktatie’ en drink ik het liefst zwarte koffie.

Koffie in zoetigheden vind ik echt héérlijk. Daarom wil ik deze cappuccino cups heeel graag maken binnenkort. Een chocolade cupje gevuld met koffie kokosmelk laag en bestrooid met cacaopoeder. Oef.

Het recept vind je hier.

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan

Je weet dat ik eigenlijk nog wel uren had door kunnen gaan met recepten die ik wil uitproberen. Zijn jullie benieuwd naar 1 van deze recepten? Gaan jullie ze maken? Let me know via FacebookInstagram of hieronder via de comments !

Oh en je kunt mijn boek nog heeeel even bestellen met pre-order korting! Over 1,5 week komt hij eindelijk uit! Ik ben ZO zenuwachtig, cant wait!

Liefs,

Lisa

Mijn eigen lievelingsrecept? Kruidnoten speculaas cheesecake, het recept vind je hier.

5 vegan recepten die ik wil proberen - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie