5 tips om plantaardig eten leuk te houden

5 tips om plantaardig eten leuk te houden

Hoe zorg je voor inspiratie ? En hoe houd je plantaardig eten leuk? Emma vertelde vorige week dat ze meer plantaardig wilde gaan eten. Vandaag geeft ze een update en deel 5 tips om plantaardig eten leuk te houden! Yes! 

5 tips om plantaardig eten leuk te houden - Lisa goes VeganVorige week vertelde mijn stagiaire Emma waarom zij meer plantaardig wilde gaan eten in dit artikel. Vandaag geeft ze jullie een update en deelt ze 5 tips om plantaardig eten leuk te houden 🙂

We zijn nu weer een aantal weken verder en misschien is het wel leuk om te laten weten hoe het tot nu toe gaat met plantaardig eten. Ik vind het nog best lastig, vooral omdat er zo ontzettend veel verleidingen zijn. Daarnaast zijn mijn vriend en ik af en toe erg lui en worden de bezorg apps (iets te) vaak bezocht… ik weet het, heel slecht haha. Maar ik heb wel wat manieren ontdekt om het toch wat makkelijker voor mezelf te maken.

5 tips om plantaardig eten leuk te houden

  1. Trek je niet teveel aan wat anderen ervan vinden. Als jij voor jezelf weet waarom je (meer) plantaardig wilt eten is dat meer dan genoeg. Het gekke is dat mensen vaak de neiging voelen om meteen hun mening te geven terwijl je daar misschien helemaal niet op zit te wachten.
  2. Begin makkelijk. Ik zoek, door middel van kookboeken, naar vega(n) recepten waarvan ik zeker weet dat ik die lekker ga vinden. Daarnaast heb ik vaak na een dag werken geen zin om nog uren in de keuken te staan, dus kijk ik ook hoe lang de bereiding is. Aangezien ik nog nieuw ben in dit wereldje wil ik het mezelf niet te moeilijk maken, het moet wel leuk blijven natuurlijk.
  3. Probeer je maaltijden voor te bereiden. Al is het maar opschrijven wat je wilt maken. Ik heb gemerkt dat als ik even niet weet wat ik wil eten, dat ik snel naar iets van vleeswaren neig omdat het makkelijk is. Maar als je de dag van tevoren bedenkt wat je eet voor ontbijt, lunch en avondeten, je een stuk minder snel die neiging hebt.
  4. Maak en deel. Nou hoef je niet bij elke maaltijd de helft weg te geven, maar ik bedoel eerder vrienden en familie laten proeven hoe plantaardig eten smaakt. Maak bijvoorbeeld een taart of een cake en neem wat mee als je op visite gaat. Zo kunnen zij wellicht beter begrijpen waarom jij plantaardig eten zo lekker vind.
  5. Wissel van gerechten. Koken kan hartstikke leuk zijn, maar als je om de dag hetzelfde maaltje maakt kan het saai worden. Ik merk dat ik dan geen zin heb om te koken en liever wat bestel. Terwijl als ik in de keuken sta en een nieuw gerecht uitprobeer, vind ik koken helemaal niet erg. Ik merk dat hoe meer ik experimenteer met koken, hoe leuker ik het vind. En daarnaast: hoe meer ik experimenteer, hoe leuker ik plantaardig eten ga vinden.

5 tips om plantaardig eten leuk te houden - Lisa goes VeganHoe zorg jij ervoor dat je plantaardig koken leuk blijft vinden? Gebruik je al een van deze tips? Kijk voor meer tips hier voor beginnende vegans of deze tips om vaker plantaardig te eten.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of hieronder via de comments!

Liefs,

Lisa & Emma

Wist je dat van bovenstaande foto’s de Fluffy Choco Swirl Bananabread en de Aardappelsalade uit mijn boek komen? Bestellen kan hier!

5 tips om plantaardig eten leuk te houden - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie