4x hotspots Maastricht

4x hotspots Maastricht

Binnenkort een dagje Maastricht gepland? Beloof me dan plechtig dat je deze toffe plekjes opzoekt. Liza ging een weekend naar Maastricht en deelt vandaag met jullie 4x hotspots waar je heerlijk bourgondisch plantaardig kunt genieten. Jep, kijk éven die foto’s. Dus, trommel die vriend(innen) op, jij wil een dagje Maastricht! 

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

4x hotspots Maastricht

Dat Liza van Nordic Avenue mooie foto’s maakt, wist ik al. Maar hier moet ik toch wel even van bijkomen. Dank Liza voor je prachtige foto’s weer!

Bij Maastricht denk je natuurlijk meteen aan rode wijn, oneindig lang tafelen en aan bourgondisch eten – niet zozeer aan hippe tentjes met raw brownies, kale juices, gemberthee en portobello-burgers. Toch zijn er tussen de Limburgse heuvels steeds meer vegan-friendly hotspots te vinden. En ohh my, dan wordt de verleiding wel héél groot om je dagje Maastricht tot een weekendje uit te breiden! Vandaag deel ik hier mijn favoriete plekjes. Allen met een bourgondisch tintje – daar kom je tenslotte voor naar het zuiden hihi. Vandaag dus 4x hotspots, en hoe geestig; ze beginnen allemaal met een B.

BLEND

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

Deze gezonde deli aan de rand van het stadspark voelt eigenlijk als een klein stukje Amsterdam in Maastricht. Blend serveert de lekkerste huisgemaakte soepen, juices, salades en granola bars – zowel to go als to stay – maar verkoopt tegelijkertijd ook Tony Chocolonely chocola, Leev koekjes, boerenkool chips, bio appelsap, gingerbeer… Do I need to say more? Daarnaast zijn de verse gerechten allemaal gemaakt met (h)eerlijke (streek)producten. Ik kon het dan ook zeker niet laten om de homemade rawbar (met cacao, dadels en kokos) en de rozemarijn-olijfolie mee te nemen voor thuis hihi. Vooral de vegan salade met bieten-crème en de juice met mango, gember en rode peper (!) zijn echte aanraders! So good!

Blend, Sint Pieterstraat 56, 6211 JP, Maastricht.

BIJZONDER

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

De naam verraadt eigenlijk al hoe leuk dit brunch- en diner restaurant is. De creativiteit en spontaniteit van de eigenaren straalt er echt op alle vlakken vanaf! Het eten ziet er niet alleen mooi uit, maar draait volledig om verantwoord en bewust leven. Zo nemen vega en vegan gerechten de eerste plek in op de kaart (80%) en wordt er gekookt met eerlijke, duurzame producten van lokale boeren en handelaren. Daarnaast werkt het restaurant volledig volgens een eigen concept; geïnspireerd door de Griekse en Italiaanse gezelligheid kies je in dit restaurant voor verschillende gerechten die in potjes en pannetjes op tafel worden gezet – en die je vervolgens met z’n allen kunt delen. Zo leuk! Het is maar goed dat ik niet in Maastricht woon, anders zou ik hier braaf elke dag aan tafel zitten voor avocado toast, walnotenthee, veggie curry en raw cake – om vervolgens te onthaasten op de nabijgelegen Sint-Pietersberg.

Bijzonder, Luikerweg 33, 6212 ET, Maastricht. www.bijbijzonder.com 

De Brandweerkantine

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

Deze oude brandweerkazerne is DE plek voor studenten, flexwerkers en andere creatievelingen om hun laptop in te pluggen en te genieten van verse gemberthee, sojamelk en zuurdesembrood. En oh wat is het mooi! Oké toegegeven, er staan niet overmatig veel plantaardige gerechten op de kaart. Toch is de indrukwekkend grote ruimte met haar vintage meubels, krijtborden en kamerplanten zeker een bezoekje waard! Al vanaf 08.30 uur kun je er terecht voor heerlijke koffie. En oef, de grof gesneden ‘boterham’ met hummus, gegrilde courgette, sesamzaadjes en chili legt de ideale bodem voor een stadswandeling. Een echte aanrader!

De Brandweerkantine, Capucijnenstraat 21, 6211 RN, Maastricht. www.brandweerkantine.nl

BURGERLIJK

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

Meteen al bij binnenkomst was ik verkocht; gedimde lichten, robuuste houten tafels, industriële lampen, bakstenen muren en de geur van verse kruiden en streekproducten… Het is niet zo gek dat bar- en restaurant ‘Burgerlijk’ bekend staat om haar hippe sfeer en de beste burgers in town. Het restaurant zit steevast vol met locals die zelfs in de vensterbanken plaatsnemen om te genieten van elderflower gin-tonics (uhm hallo geniale combinatie), ambachtelijk rozemarijnbrood, zeewier burgers en huisgemaakte frieten. Het personeel is uitzonderlijk vriendelijk en licht met enthousiasme toe welke burgers en wijnen helemaal vegan zijn. Yes! Ik koos voor de portobelloburger met hummus, gegrilde groenten, avocado en pecannoten. En WAUW! Je proeft écht de pure ingrediënten en de culinaire passie van de chef. ‘Burgerlijk’ is een must om heen te gaan!

Burgerlijk, Rechtstraat 37, Wyck, Maastricht. www.burgerlijk.eu

Kortom, in Maastricht kun je op een échte bourgondische manier genieten van plantaardig eten! Daarnaast is het onwijs inspirerend om te zien hoe passievol er hier wordt gewerkt met eerlijke, biologische en lokale producten – dat maakt het allemaal nóg bijzonderder!

Dan is het nu tijd om een NS dagkaart te scoren en snel richting het zuiden te gaan hihi.

Wauw, ik (Lisa) betrap mijzelf erop dat ik de afgelopen 5 minuten alleen maar de foto’s heb loop te staren om vervolgens haastig mijn agenda te pakken en mijn vriendinnen op te trommelen voor een dagje Maastricht!

DUS, wie gaat er binnenkort naar Maastricht ? Laat het weten via Instagram, Facebook of hieronder via de comments.

Heel veel liefs,

Lisa & Liza

4x hotspots Maastricht - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie