Skip to content

17 dec 2017 10 x vegan kerstrecepten

Sta jij dit jaar met de feestdagen in de keuken? Dan kan je vast wel wat vegan kerstinspiratie gebruiken, denk ik zo. Ik zet vandaag 10 x vegan kerstrecepten voor je op een rij. Van gevulde pompoen en linzenballetjes tot vegan gourmet ideeën.

10 x vegan kerstrecepten

Ik heb de laatste weken weinig tijd over voor nieuwe recepten op mijn website. De aankomende maanden zal ik vooral bezig zijn met mijn nieuwe tweede boek die volgend jaar uitkomt! (10 sprongetjes in de lucht) Nieuwe recepten ontwikkelen en testen kost toch meer tijd dan ik dacht. Ik wil er zeker van zijn dat de recepten lekker, goed, makkelijk en snel zijn. Begin volgend jaar (klinkt nog heel ver weg, maar is eigenlijk al heel snel) zal ik jullie vertellen over de precieze inhoud van het boek en wil ook graag jullie mening en feedback.

Maar omdat ik toch veel berichten van jullie kreeg over nieuwe vegan kerstrecepten, heb ik vandaag 10 x vegan kerstrecepten/ideeën op een rij gezet. Sommige recepten zijn van mijzelf, de rest is van andere blogs/websites met link naar recept. Here we go:

Auberginecurry met tempeh, cashews en granaatappelpitjes

Leuk om te zien dat zelfs Jamie Oliver steeds meer vega(n) recepten post! Dit recept voor auberginecurry met tempeh, cashewnoten en granaatappelpitjes vond ik op de website van Jamie Oliver. Het klinkt fantastisch. Check het recept hier.

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Gevulde pompoenringen met kikkererwten-curry

Je kan zo ontzettend goed varieren met groenten. De manier van presenteren maakt ook veel verschil. Deze geroosterde pompoenringen uit de oven zijn gevuld met een romige curry en quinoa. Vullend, makkelijk, gezond en echt heerlijk! Ik heb dit recept al vaak gemaakt en is telkens een winner! Check hier het recept.

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Krokante aardappeltjes met avocado-citroenmayo

Dit bijgerecht van Blackbirds & Cakes ziet er zó lekker uit. Simpel om te maken, maar toch heel feestelijk. Op de website van Merel kun je nog veel meer lekkere vegan gerechten vinden. Klik hier voor het recept. 

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan
Credits: www.blackbirdsandcakes.nl

Vegan meatloaf met zwarte bonen en quinoa

Vegan meatloaf! Een geweldig recept voor de feestdagen (al zeg ik het zelf). Dit recept uit mijn boek is iets meer werk dan normaal, maar dat is het dubbel en dwars waard. Het recept kun je in mijn boek vinden.

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Gevulde kastanje champignons met pijnboompitten

Deze kastanje champignons gevuld met spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaat zijn een heerlijke amuse voor het Kerstdiner. Check het recept hier.

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan
Credits: www.deliciouslyella.com

Vegan Eton Mess

Ik kwam deze prachtige foto van Food Bandits tegen op Pinterest. ‘Eton Mess’ is een snel, messy dessert wat normaal met fruit, meringue en slagroom wordt gemaakt. Maar deze variant wordt gemaakt met aquafaba en kokosyoghurt en is dus helemaal vegan! Check het recept hier. 

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan
Credits: www.foodbandits.nl

Vegan gourmetten

Ga je vegan gourmetten en heb je geen idee wat je op tafel kan zetten? Van kant-en-klare groente-balletjes en vegan kaasfondue tot zelfgemaakte seitan. De website Vegetus zet alle mogelijkheden op een rij. Check hier het artikel. 

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Vegan gehaktballetjes met uienchutney en stamppot van aardpeer

Dol op de Hollandse keuken? Stamppot, spruitjes en gehaktballetjes? Yes, dan is dit recept van Vegadutchie voor linzen-gehaktballetjes met uienchutney, stamppot van aardpeer en spruitjessalade echt perfect! Check hier het recept. 

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan
Credits: www.vegadutchie.nl

 

Geroosterde bloemkool uit de oven (Turkcauli)

Ik ben gek op bloemkool. In mijn boek staat een heerlijk recept voor bloemkool ‘steak’ waar je de bloemkool in dikke plakken snijdt en in de oven roostert. Maar dit recept voor Turkcauli (turkey maar dan van cauliflower) van Planetmanel lijkt mij ook zo lekker: de gemarineerde bloemkool in zijn geheel roosteren in de oven. Op haar blog kun je overigens nog veel meer lekkere vegan recepten en hotspots vinden. Check hier het recept (in Engels).

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan
Credits: www.planetmanel.com

 

Hartige broccoli-rozemarijntaart

Ben jij -net als ik- ook gek op hartige taarten? Haal dan gauw alle ingrediënten in huis voor dit recept voor broccolitaart met rozemarijn en gepofte tomaatjes van de Groene Meisjes. De vulling is niet gemaakt met eieren, maar met tofu, broccoli en kruiden. De korst kun je zelf maken, maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je ook vegan bladerdeeg kopen. Check het recept hier. 

Oh en heb je wel eens mijn eigen recept voor vegan quiche met champignons gemaakt?

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Zo, ik hoop dat je even vooruit komt. Ik hoor je denken; ‘maar Lies, waar zijn de Kerst-taarten?’ Die verdienen een heel eigen artikel lieve mensen. Kijk hier mijn artikel voor 5x vegan taart voor Kerst. Ga je eten bij vrienden of krijg je juist gasten met de feestdagen? Dan kan dit artikel heel goed van pas komen, waar ik praktische tips voor een vegan kerstfeest!

Wat ga jij met kerst koken? Of laat jij je verwennen? Ik ben benieuwd! Let me know via Instagram, Facebook of Youtube.

Alvast hele fijne en diervriendelijk feestdagen gewenst!

Liefs, Lisa

P.s. Deze Christmas Banoffee Pie doet het héééél goed met de Feestdagen, dat beloof ik je. Klik hier voor het recept.

10 x vegan kerstrecepten - Lisa goes Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *