10 vragen aan Cilla

10 vragen aan Cilla

De tweede editie van ’10 vragen aan …’ is een feit! Ik interviewde Cilla van SquatCilla onder het genot van een pandabeer-koffietje waar we het hadden over vegan burgers, guilty pleasures en haar vegan crush.

10 vragen aan Cilla - Lisa goes Vegan

Whoop! Vandaag de 2e editie van 10 vragen aan! Vandaag is het de beurt aan Cilla Zwarts-Voogd. Cilla schrijft op haar blog Squatcilla.nl (ja de naam zegt het al) over voornamelijk sport, beauty, food en nog veel meer. Geen geitenwollensokkengeblaat, maar met een knipoog en recht voor zijn raap.  Het liefst hangt ze in de CrossFitbox en eet ze vegan burgers met een dikke klodder mayo. Vegan mayo welteverstaan. Oh en haar crush? Dat is vegan rapper Waka Flocka Flame. Waarom ik Cilla leuk vind? Ze is net zo’n dierengek als ik, heeft een goede dosis humor en zelfspot en we houden allebei van goede koffie met havermelk. Je hoort het, het kon niet anders dan dat dit een gezellige middag zou worden. Vandaag 10 vragen aan Cilla!

10 vragen aan Cilla

1. Wat heb jij gemerkt toen je plantaardig bent gaan eten?

“Ik merk vooral heel veel verschil in mijn gezondheid. Ik was voorheen vegetariër en eet nu anderhalf jaar helemaal plantaardig. Ik train heel veel, ik doe voornamelijk CrossFit en ik voel me veel energieker, fitter, gezonder en sterker! Zo merk ik dat ik een beter uithoudingsvermogen heb en na afloop van een training minder spierpijn ervaar. Daarnaast zie ik betere spierdefinitie en mijn algehele sportresultaten zijn verbeterd. Moet ik doorgaan? Daarbij is het gevoel dat er geen dier hoeft te lijden voor mijn voeding echt zo fijn”.

2. Vertel, wat is je lievelingsontbijt?

“Het liefst eet ik dadels met pindakaas voordat ik ga trainen. Of een bakje sojayoghurt met granola en appel vind ik ook erg lekker. Mijn lievelingsontbijt op het moment is toch wel carrotcake havermout met havermelk, geprakte banaan, geraspte wortel, kaneel en rozijnen.”

10 vragen aan Cilla - Lisa goes Vegan

3. Even eerlijk, zou je ooit teruggaan naar een voedingspatroon met dierlijke producten?

“Nee, nooit, dat is onmogelijk. Ik weet gewoonweg teveel en ik kan het mezelf niet meer verantwoorden om dierlijke producten te gaan eten. ”

4. Ik kan niet leven zonder…

“Kruiden! Vooral ras el hanout, gerookte paprikapoeder, nootmuskaat, knoflookpoeder en kaneel vind ik heerlijk”

5. Een romige amandellatte of groene thee?

“Koffie, liefst een havermelk cappuccino”

6. Wat weten mensen niet van jou?

“Dat ik eigenlijk echt een pussy ben. Dat ik mezelf al het leed op de wereld aantrek, ik ben echt een jankerd *moet keihard lachen. Nee echt, ik schiet al vol bij een zielige commercial over dierenleed. Soms kan ik mij al dat onrecht op de wereld heel erg aantrekken en begrijp ik oprecht niet dat mensen elkaar of dieren van die vreselijke dingen kunnen aandoen.”

7. Een doos brownies of zak patat?

“Sowieso een zak patat, met een goede klodder vegan mayo”

https://www.instagram.com/p/BRF55r-Bn4B/?taken-by=squatcilla

8. Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

“Dutch Weed Burgers! Heerlijk met verse patat. Oh en hartige vegan pancakes. Die pannenkoeken van Mook met hummus en avocado zijn echt goddelijk.”

9. Waar kan ik jou voor wakker maken?

“Sowieso food. Maar ik houd ook echt van slaap, dus het moet wel fucking lekker zijn wil ik wakker worden. Ik ben echt niet zo’n zoetekauw, dus dan zou ik gaan voor een dikke vette vegan burger. (het liefst zo gemaakt dat er geen overload calorieën inzit haha) of zoete aardappel patat.”

10. Jouw tip die je aan mensen wilt meegeven die starten met plantaardig eten?

“Wat ik wil meegeven is: Flip niet de pan uit als het niet meteen lukt om helemaal vegan te eten. Relax en doe je best, meer kan je niet doen! Het is geen moetje, het is al een enorme stap als je al bewust bent en je best doet. Ik moedig ook laagdrempelige initiatieven aan zoals Meatless Monday ! ”

Zoo, dat was hem weer, de tweede editie van 10 vragen aan…! Vonden jullie dit leuk? Let me know via FacebookInstagram of Youtube!  Ik heb al helemaal weer zin in de volgende editie!

Heel veel liefs,

Lisa & Cilla

Oh, en het recept van deze heerlijke vegan Osawacake cake vind je hier!  In mijn boek staan nog veeeeel meer makkelijke, gezonde vegan recepten. Benieuwd? Bestel hem dan hier ! 

10 vragen aan Cilla - Lisa goes Vegan

Geen reactie's

Geef een reactie